Όταν ενοχλούν τα αυτονόητα. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ

Στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Κ.Π.Ε ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι : «Έχουμε χρέος, η καθεμία και ο καθένας από εμάς, να αγωνιστούμε σε χωριά, πόλεις, εργασιακούς χώρους, για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μια δύναμη αλλαγής.

Ένα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών, που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και να δημιουργήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.

Με πρωταγωνιστή τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης.

Μια κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα-Καμένου.

Μια κυβέρνηση που θα απαντήσει με σύγχρονο τρόπο στις μεγάλες ανάγκες του τόπου.

Μια κυβέρνηση που θα θέλει πραγματικά να εμπεδώσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.»

Όλα αυτά ενόχλησαν την Ν.Δ  και την στρατιά των επικοινωνιακών λεγεωνάριων της κυβέρνησης.

Αυτά όμως που προκύπτουν απο την επισήμανση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινοφανή ούτε πρωτοφανή.Απλά μέσα σε 10 γραμμές συμπυκνώνεται η πορεία ενός πολιτικού χώρου που προασπίζεται την ιστορία του και την πολιτική του αυτονομία.

Προς τι η έκπληξη και οι κραυγές.

Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής ιδεολογικά και αξιακά είναι αντίπαλος της Ν.Δ. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να εκφράσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που στηρίζουν διαχρονικά την Δημοκρατική Παράταξη και να γίνουμε πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι έχει κριθεί τελεσίδικα η πολιτική ηγεμονία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν παραχωρούμε στον ΣΥΡΙΖΑ το χώρο αυτό. Η σύγκρουση προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων με τους λαϊκιστές, και η σχηματική διαίρεση πρόοδος -συντήρηση είναι και παραμένει ενεργής τόσο στις δυτικές κοινωνίες όσο και στην χώρα μας.

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ως κανονικότητα τις διάφορες κυβερνήσεις που προέκυψαν όταν η χώρα βρέθηκε σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.Τότε προέκυψαν κυβερνήσεις συνεργασίας υπακούοντας στην αδήριτη ανάγκη να σωθεί η χώρα και να μην απειληθούν μείζονες εθνικές σταθερές.

Όλα αυτά φυσικά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές που προσαρμόζονται  με τις πολιτικές στοχεύσεις της Ν.Δ μπροστά στην αδυναμία της να εκφράσει πλειοψηφικά την ελληνική κοινωνία.

Εμείς θεωρούμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα απαντώνται με σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές.

Η οικονομική κρίση βαθαίνει με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση και απειλείται η κοινωνική συνοχή. Η  ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και χαμηλές συντάξεις  πτωχοποιούν την πλειοψηφία των πολιτών. Η αναποτελεσματική και άδική πολιτική της Ν.Δ επιμένει να εξυπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς ,αδιαφορώντας για τους πολλούς και αδύναμους. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αφήνουν στην άκρη τους μικρομεσαίους  τους αγρότες και τους νέους ανθρώπους.

Υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με τον ακρωτηριασμό της δωρεάν και καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

Το κράτος δικαίου και οι θεσμοί δοκιμάζονται από το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, και αυτό είναι έργο Ν.Δ. Αυτά είναι ορισμένα από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της Ν.Δ ,και φυσικά θα θέλαμε να μην τα ξαναζήσουμε. Αυτονόητα δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι τέτοιων πολιτικών.

 Η λαϊκή ετυμηγορία στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Τις εντολές τις δίνει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

«Προσκυνώ την χάρη σου λαέ μου» τραγουδάει ο αξέχαστος Κρητικός.

Εμείς απλά θα υπακούσουμε.

Αναδημοσίευση από “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ’