Χάρη, Πάμε να νικήσουμε ΤΩΡΑ. Του Θανάση Μυλιόρδου

Στην Ελλάδα της ολιγαρχίας, των καρτέλ, του κατακερματισμένου ΕΣΥ, της ακρίβειας, των επιδομάτων, των ανισοτήτων, της μη αναδιανεμητικής κουλτούρας, η ανάγκη για αλλαγή, για μια κυβερνώσα δύναμη του σοσιαλισμού με Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Το εγχείρημα αυτό προϋποθέτει ενότητα, εξωστρέφεια, υπερβατικότητα, έμπνευση, όραμα και ένα σχέδιο μακράς πνοής.

Η φιλοσοφία της Αλλαγής, γενικότερα, που αποτελεί τον τροχό της Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, θα αποτελέσει την απαρχή για την εγκαθίδρυση της εναλλακτικής πρότασης της διακυβέρνησης του τόπου και την αυθεντική φωνή των φοιτητών, των αγροτών, της εργατικής τάξης, των μη προνομιούχων.

Όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί, μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οφείλει ιστορικά και όχι μόνο να αποτελέσει τον πυλώνα, το βασικό πυλώνα μιας στιβαρής και πληθυντικής Κεντροαριστεράς. 

Ένα, όχι όμως, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μικρό, φοβικό, κλικαδόρικο. Ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με άποψη, γενναίο, εξωστρεφές, που θα απευθυνθεί στο προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο, τη Ριζοσπαστική και Ανανεωτική Αριστερά, την Πολιτική Οικολογία, αποδεικνύοντας πως αν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, η αλαζονεία και η επικοινωνιακή πολιτική πάνε περίπατο. 

Όπως μεγάλο περίπατο, πήγε ο κ. Μπακογιάννης, από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος Χάρης Δούκας κατάφερε να ενώσει Αριστερά και Κεντροαριστερά και να αμφισβητήσει την ηγεμονία της Δεξιάς. Να πετύχει το ακατόρθωτο, και να αποδείξει, πως η εποχή επιτάσσει μια κουλτούρα συνεργασιών, καθαρή ματιά και στόχο να υπάρχεις στην πολιτική, ώστε μέσω της σύνθεσης, να βελτιώνεις τις ζωές των πολλών.

Ο ανανεωτικός χαρακτήρας του Χάρη Δούκα είναι αυτό που λείπει από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η ανανέωση αυτή, που θα ενώσει δυνάμεις με μοναδικό σκοπό  τη δημιουργία μιας μεγάλης σοσιαλδημοκρατικής δύναμης, αυθεντικά σοσιαλιστικής και σύγχρονης, δημοκρατικής, ικανής να ανοίξει στο σύνολο της Αριστεράς, με την προοπτική κατάκτησης της πλειοψηφίας.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν, για μια δυνατή πλειοψηφική και πληθυντική

Κεντροαριστερά, που θα εμποδίσει την Ακροδεξιά να παίξει κεντρικό στρατηγικό ρόλο στην σκακιέρα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν της σύνθεσης και του know how των μεγάλων ανατροπών, όχι ως ένα underdog, αλλά ως ο Άνθρωπος και μετά ο πολιτικός, που οραματίζεται ένα Κίνημα Λαού, απέναντι στην λαίλαπα της ολιγαρχίας και του συστήματος.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν για ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θα επανιδρύσει τη σοσιαλδημοκρατία. Μια σοσιαλδημοκρατία, που επανιδρύθηκε το 1930 ως απάντηση στην άνοδο του φασισμού, και που το 2008 έχασε χρυσή ευκαιρία να ξανά συστηθεί στο κοινό της και πέρασε 15 χρόνια συρρίκνωσης, εσωστρέφειας και αμφισβήτησης. Για ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θα ανθίσει ξανά και η προγραμματική στασιμότητα θα ξεπεραστεί.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν, για μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, που θα συνεχίζει να εμπνέεται από τις αρχές του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού, από τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της οικολογίας. 

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ανήκε και θα ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Έχει πολιτική, ιστορική και κοινωνική διαδρομή. 

Και με τον Χάρη Δούκα, θα την υπερασπιστεί, και με δύναμη τους ανθρώπους της, θα ανατρέψει, ξανά, τη Δεξιά.

Χάρη, Πάμε να νικήσουμε ΤΩΡΑ.

Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών www.efsyn.gr