ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “EUROGROUP: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΘΕΝΑΡΗ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ”

Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τ/σ STAR Κεντρικής Ελλάδος και στη δημοσιογράφο Θώμη Παληού, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:

Ελπίζω η εξοργιστική εικόνα του πρόσφατου Eurogroup και η κατακραυγή του κόσμου, να τους συνεφέρει όλους. Και σήμερα να υπάρξει θετική κατάληξη ,για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία σε κάθε κράτος μέλος. Χρειάζονται τολμηρές και πέρα από τα συμβατικά μέτρα αποφάσεις. Να μην καταρρεύσουν μέσα στην κρίση οι επιχειρήσεις και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Αλλά και μετά την κρίση για την επανεκκίνηση των οικονομιών. Με νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια και διόγκωση του δημοσίου χρέους των χωρών.

Οι συντηρητικές αντιλήψεις για την διαρκή λιτότητα και τα ασφυκτικά δημοσιονομικά προγράμματα ανήκουν στο παρελθόν. Δεν πιστεύω να υποστηρίζει κανείς ακόμη ότι για το 2021 είναι δυνατόν να μας ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα 3;5%. Τώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας, ναυάγιο θα σημαίνει τορπίλη στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στην Ελλάδα επιβάλλεται σθεναρή κοινή στάση για την υποστήριξη των αναγκαίων τολμηρών αποφάσεων.