ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σημεία συνέντευξης Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τ/σ MEGA, με τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η αντικειμενική παρουσίαση  της δουλειάς όλων μας είναι υποχρέωση των ΜΜΕ, διαφορετικά υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας.

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, γιατί παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημοσίου χρέους των κρατών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια

Δυστυχώς έχουμε πάλι ένα συμβιβασμό στην Ευρώπη. Ήταν κατώτερη η απόφαση των περιστάσεων και των προσδοκιών των ευρωπαίων πολιτικών. Περιορίστηκαν πάλι σε διευκολύνσεις με δανεισμό, που σημαίνει ότι προκύπτουν πάλι όροι,  επικράτησαν συντηρητικές αντιλήψεις και δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για νέο χρήμα και καινοτόμα εργαλεία. Απουσιάζει οποιοδήποτε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την κοινωνική συνοχή και την αντιμετώπιση της έξαρσης της ανεργίας.  Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε αρχικώς στην επιστολή που είχαν συνυπογράψει με Ισπανία και Πορτογαλία για ένα σχέδιο Μάρσαλ με την έκδοση ενός κορωνομόλογου. Δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας για την αλλαγή της πορείας. Μπαίνουμε σε μία κρίσιμη περίοδο. Είναι ιστορικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της ελληνικής, αρχής γεννωμένης στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Ο πόλεμος είναι μπροστά και πρέπει να διεκδικηθούν περισσότερα. Παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημοσίου χρέους των κρατών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια. Δεν αντέχει η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια.

Η Νέα Δημοκρατία αρνείται ακόμα  σήμερα να ενταχθούν οι νοσηλευτές του δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που καταθέσαμε για να ενταχθούν οι νοσηλευτές του δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ενέταξαν τους νοσηλευτές του ιδιωτικών νοσοκομείων στα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν πρόλαβαν να εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για τους νοσηλευτές του δημοσίου. Σύριζα και Νέα Δημοκρατία δεν το έκαναν και για άλλη μία φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνείται την ένταξη τους.

Εκφράζω την περηφάνιά μου γιατί αν έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας είναι το ΕΣΥ  και το «Βοήθεια στο σπίτι» που είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης μας. Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να επεκταθεί το έκτακτο βοήθημα του Πάσχα και στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι» και στους αστυνομικούς και τους ένστολους, που είναι στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται μέχρι τώρα  στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας.

Είναι λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρά στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας. Και είναι υποκρισία γιατί σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα  ο  Σύριζα, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, διότι απελευθερώθηκαν επί των ημερών του οι πλειστηριασμοί. Μόνο από τη δική μας κυβέρνηση σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης υπήρξε προστασία της α’ κατοικίας

Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες

Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αγωνιούν για την ζωή τους, την υγεία τους, το μέλλον τους, τα παιδιά τους. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η αντικειμενική παρουσίαση της δουλειάς όλων μας είναι υποχρέωση των ΜΜΕ και αν αυτό δεν γίνεται, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι γι’ αυτό που περνάει ο ελληνικός λαός. Ο Σύριζα πατάει σε δύο βάρκες. Παρουσιάζει ένα πρόσωπο με τον αρχηγό και ένα άλλο με τα στελέχη του για να μιλά σε πολλά ακροατήρια. Οι εποχές έχουν αλλάξει ,δεν περνούν αυτά. Οι έλληνες θέλουν αποτελέσματα. Εμείς υποδεικνύουμε που υπάρχουν κενά, λάθη και παραλείψεις, αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε, όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες.

Όποιος θέλει να εκμεταλλευτεί  το φόβο του ελληνικού λαού θα το βρει μπροστά του

Ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνουμε, δείχνουμε καθημερινά τι σημαίνει υπευθυνότητα για όλα τα μεγάλα θέματα. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό,  στα εθνικά θέματα και τώρα στην κρίση της πανδημίας. Είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις για δημοσκοπήσεις και την πορεία των κομμάτων μέσα στην κρίση του κορωνοϊού. Όπως επίσης θεωρώ αδιανόητες τις συζητήσεις που πηγάζουν προφανώς από το Μαξίμου και τους παπαγάλους του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Όλα αυτά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ξεκινούν από το Μαξίμου. Το  να εκμεταλλεύεται κανείς το φόβο του ελληνικού λαού, είναι απίστευτος τυχοδιωκτισμός και θα το βρει μπροστά του. Και επειδή μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για φοβικότητα της αντιπολίτευσης. Του απαντώ ότι τέτοιου είδους φοβέρες δεν περνούν. Εμείς με την στάση μας έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ευθύνης με μεγάλη προσφορά. Περιμένουμε το σεβασμό όλων, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο διαρκεί αυτή η κρίση και θα είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει  ότι χρειάζεται ειδικό σχέδιο και τεστ στους καταυλισμούς των Ρομά. 

Το πιο σημαντικό η υγεία των ανθρώπων. Από τις 24/3 είχαμε επισημάνει  ότι χρειάζεται ειδικό σχέδιο και τεστ στους καταυλισμούς των Ρομά, στις φυλακές στις δομές προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στα γηροκομεία. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Προειδοποιώ η καραντίνα θέλει περιφρούρηση. Δυστυχώς η κυκλοφορία συνεχίζεται. Μέτρα τώρα στους καταυλισμούς και στις δομές.

Χρειάζεται  εθνική συνεννόηση, διάλογος των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων για την επόμενη μέρα .

Είναι νωρίς  για να καταγράψουμε τις συνέπειες της κρίσης. Θέλω να πιστεύω ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν θα τελειώσουν εδώ. Αυτό που χρειάζεται από τη μεριά μας είναι εθνική συνεννόηση, διάλογος των κομμάτων για ένα δικό μας εθνικό ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Συνεννόηση και όχι τυχοδιωκτικός. Αντίπαλος μας είναι ο κυνισμός και ο λαϊκισμός.