Τ. ΔΑΡΣΙΝΟΣ: “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ”

Η χθεσινή συμφωνία των 27 της Ε.Ε για το πακέτο των 750 δις στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντική και απο μια άποψη ιστορική ως προς το σημείο ότι για πρώτη φορά αντλούνται τόσα χρήματα απο κοινό δανεισμό όλων των Ευρωπαίων με κύριο υπόλογο την Ευρωπαική Επιτροπή. Δηλαδή μιας μορφής Ευρωομολόγου που πριν τον κορωνοϊο φάνταζε αδύνατο.
Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας να σχεδιάσει ένα πραγματικό αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία που θα μεταβάλλει σιγά-σιγά το παραγωγικό μοντέλο στην χώρα μας και θα δώσει μια εικόνα κανονικότητας.
Χρειάζονται μελετημένο σχέδιο, ανεξάρτητος φορέας υλοποίησης του πακέτου για να μην έχουμε καθυστερήσεις τύπου ΕΣΠΑ, και στροφή στην Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Ψηφιακός μετασχηματισμός, ενίσχυση της καινοτομίας (startup) σύγχρονη αγροτική παραγωγή και στήριξη της βιοτεχνολογίας θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες.
Ας ευχηθούμε να μην μείνουμε στους θριάμβους και να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα για να δώσουμε στη νέα γενιά ένα ελπιδοφόρο όραμα που τους στερήσαμε αυτή τη δεκαετία