Το σκιαγράφημα της πολιτικής αντίληψης. Της ΙΣΜΗΝΗΣ ΜΩΡΟΥ

Όταν προσπαθείς να αποδελτιώσεις και να εφαρμόσεις την συλλογική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής με βάση το πολιτικό σχέδιο “Ελλάδα”, σκοντάφτεις σε παραγοντισμό πολυτελείας…., που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το ενωτικό εγχείρημά.  Η πολιτική ,αναντίρρητα, δεν ασκείται οικοδομώντας ατομικές τακτικές του τύπου “εγώ ή τίποτα” σε συλλογικές πλειοψηφίες , τουναντίον, δημιουργείς συλλογικές πλειοψηφίες υπηρετώντας το κοινό και κατ’επέκταση το δημόσιο συμφέρον.

Τι δεν έγινε αντιληπτό;

Ότι μιλώ για το τόπο μου, την Κέρκυρα; ότι απεχθάνομαι τοπικούς παραγοντίσκους ή οπαδούς, που οιονεί απαξιώνουν τα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα και τις δράσεις που θα έπρεπε, σήμερα, να συζητούμε με επίκεντρο την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών.

Το σκιαγράφημα της πολιτικής αντίληψης των “φιλάθλων” …. αντιβαίνει σε απόλυτες τιμές την συλλογιστική της πολιτικής δράσης μιας συλλογικής, σύγχρονης έκφανσης της σοσιαλδημοκρατίας, την οποία εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, που πολιτεύεται με κριτήριο τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες .

Αυτά τα έχω ξαναπεί και πλέον δεν νομίζω ότι θάβονται κάτω απ’το χαλάκι μιας πολιτικής φιλοδοξίας ως πάρεργα.

Οι πολιτικές επιλογές και πράξεις, εν τέλει, αποδεικνύουν την επαλήθευση της ιστορίας του καθένα με το παρόν και το μέλλον του. Το κατά πόσο σε κρίσιμες στιγμές, που όλοι είναι απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει, μπαίνουν μπροστά και εμπνέουν με την στάση τους. Καθορίζουν τις εξελίξεις και δεν καταντούν ουρές του εαυτού τους.

Δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολους καιρούς.

Δημοσίευση από “kerkyrasimera.gr”