Το πρωτοσέλιδο της “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”. Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφ. ΣΥΝ ήταν μία σημαντική πολιτική παρέμβαση στον αντιφασιστικό αγώνα. Οι αρχηγοί όλων των δημοκρατικών κομμάτων και μέσα σε αυτούς οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί σε μία κοινή στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Λίγες μέρες πριν τις αποφάσεις του δικαστηρίου…

ΝΑΙ ήταν ένα πραγματικό τείχος της Δημοκρατίας. Ένα δυνατό μήνυμα προς όλους.

Όσοι επικεντρώνονται στις διαφωνίες, στο ποιός “ανέχτηκε” την Χρυσή Αυγή, ποιός την αντιμετώπισε πιο δυναμικά και ποιός όχι, αυτές τις ώρες κάνουν μεγάλο πολιτικό λάθος. Η σημασία τώρα είναι στην πιο πλατιά αντιφασιστική ενότητα. Από την Συντηρητική παράταξη ως την κομμουνιστική Αριστερά. Δεν είναι ώρα να αναζητούμε ρωγμές στο πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο. Είναι ώρα να δοθεί ένα ισχυρό σήμα.

Τα μαθήματα της Βαϊμάρης, όταν στην Γερμανία του μεσοπολέμου έπαιζαν ξύλο στους δρόμους οι σοσιαλιστές με τους κομμουνιστές, όταν οι συντηρητικοί υποτιμούσαν την άνοδο των Ναζί δείχνουν ότι τα λάθη τα πλήρωσαν πολύ ακριβά μετά όλοι μαζί. Με αίμα. Το ίδιο ανθρώπινο αίμα που κάνει τις πολιτικές διαφορές των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας μας να είναι λιγότερο σημαντικές μπροστά στον κοινό αγώνα για να τελειώσουμε την εγκληματική οργάνωση και τους φασίστες.