Το μήνυμα δόθηκε, τώρα η ώρα της πολιτικής. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Για μας που δίνουμε αγώνα για την καταδίκη των καθεστωτικών, αυταρχικών, αδιαφανών πρακτικών της ΝΔ, που συνδέονται με φαινόμενα διαφθοράς, η διαγραφή της Εύας Καϊλή ήταν μια επιβεβλημένη επιλογή.

Λειτουργεί ως κάθαρση, μια και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληγώνουν τον κόσμο της παράταξης.

Η αντίδραση και απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, έδωσε σε όλους ένα σαφές μήνυμα.

Για το ΠΑΣΟΚ καμία ανοχή σε θέματα διαφθοράς. Κανένας δισταγμός.

Διαφάνεια για όλους και παντού.

Αφήνουμε πίσω αυτή την υπόθεση. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο.

Ούτως ή άλλως η κα Καϊλή ήταν και πολιτικά ξένο σώμα για την παράταξη μας. Όχι για τις πολιτικές απόψεις της, παρότι διαφωνώ απόλυτα με πολλές από αυτές.

Αλλά για τις πράξεις της στο Ευρωκοινοβούλιο, που -ειδικά το τελευταίο διάστημα-ουσιαστικά εξυπηρετούσαν μόνο τις πολιτικές της ευρωπαϊκής δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά και του κόμματος μας. Όταν για παράδειγμα η παράταξη μας ενωμένη, δίνει μάχη απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ένα στέλεχος της δεν μπορεί -με απαράδεκτες ενέργειες-να κάνει ότι μπορεί για να το συγκαλύψει.

Ως εδώ λοιπόν.

Σήμερα Κυριακή είναι μια άλλη μέρα.

Σήμερα για το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής είναι η ώρα της πολιτικής.

Σήμερα συζητούμε το νέο πρόγραμμα μας, ξεκινώντας μια πορεία διαλόγου με τους πολίτες σε κάθε γωνία της χώρας.

Αυτή είναι η κεντρική επιλογή μας.

Να αναδείξουμε ότι η στρατηγική για την αυτόνομη πορεία μας, έχει πολιτική ταυτότητα, έχει προοδευτικό πρόσημο και αφορά άμεσα την ζωή και το μέλλον των πολιτών. Ιδιαίτερα μάλιστα της νέας γενιάς.

Αυτό έχει αξία για την ελληνική κοινωνία. Επιτέλους στις προτάσεις και στο πρόγραμμα πρέπει να γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Ιδιαίτερα εν όψει εκλογών.

Ώστε να είναι σαφείς οι πολιτικές προτεραιότητες που θα έχει μια μελλοντική κυβέρνηση και αυτές να αποτελούν το κριτήριο επιλογής των πολιτών.
Αρκετά πια με το τοξικό και διχαστικό παιχνίδι του δικομματισμού, των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νηφάλιο διάλογο, που αναδεικνύει τις διαφορές και τις δυνατότητες για τις οποίες απαιτούνται προγραμματικές συνθέσεις.

Αρκετά με τις αντιλήψεις που υπηρετώντας κάθε λογής συμφέροντα, εκφυλίζουν τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης σε άθροιση ποσοστών και μοίρασμα καρεκλών εξουσίας,

Εμείς προβάλλουμε τις θέσεις μας για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Καθαρές και τολμηρές θέσεις, που δεν προτάσσουν μια διαφορετική διαχείριση, αλλά αποτελούν τη βάση για τη μεγάλη Αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.

Για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Με συγκεκριμένες προτάσεις που:

• Φέρνουν την νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, ώστε να γίνουν η κινητήρια δύναμη για το μέλλον

• Μειώνουν δραστικά τις κοινωνικές ανισότητες και οικοδομούν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που επενδύει στον άνθρωπο.

• Δημιουργούν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την χώρα, με ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους και δίκαιη κατανομή του οφέλους της ανάπτυξης.

• Προωθούν την πλήρη απασχόληση με εργαζομένους που δουλεύουν με ασφάλεια, δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές

• Δίνουν φωνή στον πολίτη, οδηγούν σε ένα κράτος που προστατεύει και στηρίζει τους πολίτες, με ισχυρούς θεσμούς που διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

• Οδηγούν σε μια ανοιχτή κοινωνία, χωρίς διακρίσεις.

Θέλουμε αυτό το πρόγραμμα, μέσα από την ανοιχτή διαβούλευση του με την ελληνική κοινωνία, να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, που θα ενώσει τον λαό μας και θα επαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό μας ενδιαφέρει.

Σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε.

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”