Το δίλημμα Μητσοτάκη αποκλείει την ψήφο σε αυτόν και τη ΝΔ. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Ο κ. Πρωθυπουργός μας πληροφόρησε ότι για την ΝΔ το δίλημμα των εκλογών είναι «μπροστά ή πίσω» και το ποιος θέλουμε να μας κυβερνήσει.

Η εύλογη απάντηση σε αυτό, αποκλείει τη ψήφο σε αυτόν και την παράταξη του.

Γιατί είναι η δική του πολιτική που γυρίζει την χώρα και την κοινωνία μας πίσω.

Είναι αυτή η πολιτική που δημιούργησε τον βούρκο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων των πολιτικών του αντιπάλων (άραγε και των δικών του στελεχών;).

Είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί σε απόγνωση τα νοικοκυριά από την ακρίβεια, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι της ενέργειας μένουν ασύδοτοι να δημιουργούν υπερκέρδη.

Είναι η δίκη του πολιτική που αφήνει ασύδοτες τις τράπεζες να απαξιώνουν τις καταθέσεις των πολιτών, την ίδια ώρα που καθιστούν απαγορευτικά τα επιτόκια για στεγαστικά, τους αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι η δίκη του πολιτική που καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί στην φτώχεια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, μειώνει την ποιότητα ζωής για την μεσαία τάξη.

Είναι η δίκη του πολιτική που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, υπονομεύει το ΕΣΥ, στερεί τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για τους νέους ανθρώπους, που δεν είναι προνομιούχοι.

Είναι η δίκη του πολιτική που ουσιαστικά κατευθύνει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στους μεγάλους και ισχυρούς, στερώντας δυνατότητες ανάπτυξής για τους αγρότες και τις μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Είναι η δική του πολιτική που γεννά τα φαινόμενα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων με τους ημέτερους, όπως φάνηκε με τις πρόσφατες υποθέσεις στελεχών της ΝΔ.

Αυτή η βαθιά συντηρητική και οπισθοδρομική πολιτική πρέπει να καταδικασθεί στις εκλογές.

Ελπίζω πραγματικά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πει: Όχι, δεν θέλουμε να συνεχίσετε να μας κυβερνάτε κ Μητσοτάκη και εσείς και το κόμμα σας.

Όμως για να γίνει αυτό πράξη, δεν αρκούν οι αντιπολιτευτικές κραυγές, οι καταγγελίες, η πόλωση και οι διχαστικές πρακτικές.

Πρώτον γιατί ανήκουν και αυτές στο παρελθόν, δεν συγκινούν πια τους πολίτες που βιώνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Δεύτερον γιατί σε τελική ανάλυση ευνοούν τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους. Η καταψήφιση της ΝΔ, δεν συνεπάγεται ότι θα γυρίσουμε στις παλιές καταδικασμένες κυβερνητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν απαντούν στα σημερινά προβλήματα των πολιτών οι συνταγές του παρελθόντος.

Θα κερδίσει εκείνος που θα πείσει ότι πραγματικά αφουγκράζεται τις δυσκολίες τους και διαθέτει νέες τολμηρές απαντήσεις για τις ανάγκες τους. Ότι γνήσια νοιάζεται για τους πολίτες.

Ότι διαθέτει ένα νέο πολιτικό ΑΦΗΓΗΜΑ, που έχει τα χαρακτηριστικά της Αλλαγής και της Αναγέννησης της χώρας.

Ότι πράγματι εγγυάται ότι θα πάει μπροστά η κοινωνία μας.

Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών που έρχονται.

Όχι το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ίδια πράγματα, τις ίδιες πολιτικές επιλογές, προς όφελος τελικά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Αφήγημα που πρέπει να απαντά πειστικά στα κρίσιμα ζητήματα:

Πρώτα και κυρία για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων, που υπέστησαν τις συνέπειες των κρίσεων και απαιτούν ευκαιρίες και δυνατότητες για σπουδές, εργασία, επιχειρηματικότητα, για την δημιουργία της δικής τους οικογένειας.

Για την ανάπτυξη που αφορά όλους, που προσφέρει δυνατότητες για όλους.

Για την αναστήλωση του Κοινωνικού κράτους, με στοχευμένες πολιτικές ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

Για την προστασία των νοικοκυριών από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, ως κεντρικό πολιτικό στόχο.

Για μια οικονομία που διασφαλίζει την εργασία και προωθεί την πλήρη απασχόληση.

Για την αναγέννηση του ΕΣΥ.

Για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που στηρίζεται στην αποκέντρωση, την διαφάνεια, την αξιοκρατία.

Οι εκλογές πλησιάζουν.

Τώρα είναι η ώρα για ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Τώρα είναι η μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής.

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”