ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: “H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ”

Κοινή Ανακοίνωση Τομέων Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Η επαναχρησιμοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Tae kwon Do για φιλοξενία προσφύγων και αιτούντων άσυλο δείχνει την αποτυχία μιας πολιτικής που τροφοδοτείται από ιδεοληψία, κυνισμό και απουσία κατανόησης των απαιτήσεων των καιρών. 

Με τη σημερινή του ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο επιβεβαίωσε ότι οι Μόριες, επί Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν και στην ενδοχώρα. Σε Μαλακάσα, Σχιστό, Ελαιώνα και αλλού άνθρωποι διαμένουν σε κοινόχρηστους χώρους ως υπεράριθμοι. Χωρίς επαρκή φροντίδα, στο έλεος της πανδημίας.

Το δήθεν σχέδιο «Αγνοδίκη» της κυβέρνησης αποδείχτηκε μια πομφόλυγα. 

Την ώρα που η ανάγκη για αποφυγή του συνωστισμού αναδεικνυόταν σε εθνική προτεραιότητα, ο κ. Μηταράκης αγνόησε τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε δομές φιλοξενίας, οικονομικά βοηθήματα και παροχές στέγασης σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι και πένητες την πιο δύσκολη ώρα. 

Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει το λάθος της και να διορθώσει τις αποφάσεις της, τους έκρυψε στους «κοινόχρηστους χώρους» υφιστάμενων δομών. Πυροδότησε την υγειονομική βόμβα.

Τώρα στέκονται πάνω από τα θύματα/κρούσματα της πολιτικής τους και δηλώνουν περήφανοι για την αποτυχία τους. 

Ο κ. Μηταράκης και όσοι εισηγήθηκαν και ενέκριναν τα μέτρα για τον COVID-19 στις δομές αιτούντων άσυλο πρέπει να λογοδοτήσουν στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ανεύθυνοι υγειονομικοί Νέρωνες υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού.