ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ “ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ” ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ένας μήνας μετά το «αντιπεριβαλλοντικό» νομοσχέδιο. Η Κλιματική αλλαγή τελευταία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση

Μόλις ένας μήνας πέρασε από την ψήφιση στη Βουλή του «αντιπεριβαλλοντικού» νομοσχεδίου και οι εφαρμοσμένες περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές της Κυβέρνησης διαδέχονται η μία την άλλη με… fast track ταχύτητες. 

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες από όλη την Ελλάδα σοβαρών γεγονότων που αφορούν επιθέσεις τόσο κατά του Περιβάλλοντος όσο και κατά του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, συχνά μάλιστα δια του γνωστού δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Στην Τήνο, οι Κυβερνητικές επιλογές συνοδεύτηκαν από απαράδεκτες βιαιότητες κατά της τοπικής κοινωνίας.

Στη Βουλιαγμένη, η επέκταση του λιμενοβραχίονα και των εγκαταστάσεων της μαρίνας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από μέλη όλων των Δημοτικών και Κομματικών οργανώσεων της περιοχής, αλλά και από την ίδια την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Μικρή Ζήρια και στην Πίνδο, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις απόψεις και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τις νέες αιολικές εγκαταστάσεις που προωθεί.

Στη Θεσσαλία, αντιπλημμυρικά έργα προκαλούν διαμαρτυρίες διότι καταστρέφουν την παρόχθια βλάστηση.

Στα ρέματα της Αττικής, επιβάλλεται ξανά η παραδοσιακή δεξιά αναχρονιστική «τσιμεντοποίηση» που κατέστρεψε ολόκληρους βιότοπους, αντίθετα με τις σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις.

Στον Πειραιά, η βυθοκόρηση και η απόρριψη βυθοκορημάτων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής προβλήτας, προκάλεσε όχι μόνο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναστολή του έργου αλλά και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην Αθήνα, η Κυβερνητική εμμονή με το «μεγάλο περίπατο» υλοποιείται πρόχειρα με πρόσχημα τον covid19, δίχως να έχει προηγηθεί διάλογος με τους φορείς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανά προβληματικά σημεία αλλά ούτε και η υποχρεωτική χρήση Ι.Χ. λόγω ακριβώς της επιδημίας του κορονοϊού.

Σε όλη την Ελλάδα, η δήθεν οικολογική Κυβέρνηση δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, του νερού ξεκινώντας από την ΕΥΔΑΠ.

Ωστόσο, τα λόγια είναι φτώχεια… Όταν μετά από όλα τα παραπάνω βλέπει κανείς ένα σύμβολο διαμαρτυρίας για το περιβάλλον στο Σύνταγμα, μία μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, μία Γη, να καταλήγει «άρον άρον» στον κάδο ενός απορριμματοφόρου για να μη θιγεί επικοινωνιακά η δήθεν αψεγάδιαστη εικόνα της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η Κλιματική αλλαγή αποτελεί για την Κυβέρνηση τελευταία προτεραιότητα…