ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «ΤΟ ‘ΝΕΟ’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ»

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής

Η κυβέρνηση με εγκληματική καθυστέρηση, όπως με όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία, ανακοίνωσε ένα «νέο» πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, το ίδιο αποτυχημένο πρόγραμμα της περιόδου 2019-20.

Αποτυχημένο γιατί μετά από 10 μήνες εφαρμογής του απορροφήθηκε μόλις το 12% των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (17.000 από ένα σύνολο 140.000 κουπονιών). Το «νέο» πρόγραμμα είναι τριπλά αποτυχημένο, πριν καν τεθεί σε ισχύ, καθώς:

1. Επαναλαμβάνει το ίδιο πρόγραμμα του 2019-20 και απλώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαγγέλλει… διπλάσιο αριθμό των Δελτίων, ενώ δεν… απορροφώνται τα προηγούμενα…

2. Περιορίζει το προς διάθεση ποσό μόλις στα 30 εκ. ευρώ. Πρόκειται για “σταγόνα στον ωκεανό” στο άνυδρο τοπίου του τουρισμού.

3. Το πρόγραμμα ξεκινά πολύ αργά, μόλις τον Αύγουστο, όταν θα έχει παρέλθει ο μισός χρόνος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει ότι απαιτείται ένα πραγματικό ΝΕΟ και μαζικό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού χρηματοδοτούμενο από τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ. Ώστε να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι για μια καλοκαιρινή «ανάσα» διακοπών εν μέσω πανδημίας και προκειμένου να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.