ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (για τη ρατσιστική δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ): “ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ”

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κινήματος Αλλαγής για τη ρατσιστική δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ

Η ρατσιστική δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ, ας ξυπνήσει σε όλους μας την αποφασιστικότητα να αντιταχθούμε έμπρακτα στο ρατσισμό, το μίσος, τη βία. 

Για τους δυο αστυνομικούς της Μινεάπολις, δείχνει να είναι πολύ φυσική η ον-λάιν δολοφονία με ασφυξία ενός μαύρου στο δρόμο, μπροστά σε πολίτες. Γι’ αυτούς είναι «λογικό» και «υπηρεσιακό καθήκον». 

Πρόκειται όμως για κτηνωδία, που δεν αφορά μόνον τον Τζωρτ Φλόιντ και τους δολοφόνους του. Ούτε μόνον τις ΗΠΑ. Αφορά όλους μας. 

Όπου υπάρχει ρατσισμός, βία, αυθαιρεσία της εξουσίας, όπου ο «άλλος» δεν έχει δικαιώματα, όπου το διαφορετικό χρώμα, φύλο, θρησκεία, σεξουαλικός προσανατολισμός, τιμωρούνται ακόμη και με θάνατο. 

Οι πολίτες που θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονοι και προοδευτικοί, οφείλουμε να αντιδρούμε σε κάθε τέτοια συμπεριφορά, όπου τη συναντάμε. Όπως οι νοσταλγοί της Κου Κλουξ Κλαν παίρνουν διάφορες ανά τον κόσμο μορφές, ακόμη και κοινοβουλευτικές, έτσι κι εμείς θα είμαστε παντού και θα αντιδρούμε. Δεν θα αφήσουμε το ρατσισμό, το μίσος, τη βία και την αυθαιρεσία, να σταθούν πουθενά. 

Από τα μεγάλα στη Μινεάπολις, έως και τα πολύ μικρά δίπλα μας.