Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής (για τη ρατσιστική ανάρτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου): “H ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στη Χίο ξεπερνά κάθε όριο, υποκινεί ρατσιστικό μίσος και δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία”

Ανακοίνωση Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη ρατσιστική ανάρτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου

Σε ένα σύγχρονο συνταγματικό ευρωπαϊκό κράτος οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραλληλίζονται με αρρώστιες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι «πανδημία». Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ιστορίες μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για την ΕΕ, τους πρόσφυγες, την Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί. Είναι η σταθερή  θέση μας από το 2015. Το παραδέχονται πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.  Στα λόγια και η Νέα Δημοκρατία.  Στην πράξη αντιμετωπίζει ένα ευρωπαϊκό ζήτημα ως τοπικό. Δεν λύνει προβλήματα. Επαναλαμβάνει λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Για να πετύχει τους στόχους της δεν διστάζει να διχάσει τους τοπικούς πληθυσμούς στα σύνορα.

Όμως η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στη Χίο ξεπερνά κάθε όριο, υποκινεί ρατσιστικό μίσος, δηλητηριάζει την τοπική  κοινωνία και θυμίζει πρόσφατες και παλιότερες εποχές που πλήγωσαν τη χώρα. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να τοποθετηθεί. Η ρητορική Όρμπαν, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν στη χώρα και την ιστορία της.