Τομέας Θεσμών και Τομέας Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών της υπηρεσίας”

Κοινή δήλωση Χρήστου Κακλαμάνη, Γραμματέα Τομέα Δικαιοσύνης, και Μανώλη Βελεγράκη, Γραμματέα Τομέα Θεσμών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής 

Με συνοπτικές διαδικασίες και αγνοώντας πλήρως τις σοβαρές ενστάσεις των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών, η Κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ. 

Και αυτό το νομοσχέδιο δυστυχώς εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια αρχικά συγκάλυψης και πλέον νομιμοποίησης, εκ των υστέρων, των αυθαιρεσιών της στην ΕΥΠ και στον τομέα του απορρήτου των επικοινωνιών. Και βέβαια στη συσκότιση των λόγων παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

Η νομοθετική αυτή απόπειρα αναδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαρκής υποβάθμιση του ρόλου της ΑΔΑΕ, η υπερβολική έως αντισυνταγματική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, η άρνηση αναφοράς των λόγων της παρακολούθησης και η παραπομπή της ενημέρωσης των παρακολουθούμενων στις ελληνικές καλένδες 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από τα τέλη Αυγούστου καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της ΕΥΠ. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επέλεξε για ακόμη μια φορά να τις αγνοήσει.