Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις διαρροές περί αλλαγών στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Η συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων στην πολιτική ζωή της χώρας θυσιάστηκε στο βωμό μικροκομματικών συμβιβασμών με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας

Παρά τις «τυμπανοκρουσίες» της Κυβέρνησης, οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές.

Οι δαπανηρές ενημερωτικές καμπάνιες απέτυχαν να κινητοποιήσουν τους απόδημους συμπατριώτες μας που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Μέχρι σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί μόλις 4.000 εκλογείς, αριθμός αναντίστοιχος με όσους μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.

Παραμονές των εκλογών, η Κυβέρνηση με διαρροές αφήνει να εννοηθεί ότι θα αλλάξει ξανά τον νόμο, μειώνοντας την εκπροσώπηση των Ελλήνων της διασποράς στην επόμενη Βουλή. Αντί να επιφέρει βελτίωση, η Νέα Δημοκρατία  θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη.

Δεν πρόκειται μόνο για σιωπηρή ομολογία αποτυχίας, αλλά για μια ακόμη αντιθεσμική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία δεν πρόκειται να συναινέσουμε.