Σήμερα (31-3 ώρα 18:30) η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση: «Από το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας»

Το ζήτημα του κόστους ενέργειας, με την επίδραση πολλών παραγόντων, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και αρκετούς μήνες. Η ρωσική εισβολή την Ουκρανία επιδείνωσε μια ήδη δυσχερή τάση συνεχούς ανόδου των διεθνών τιμών ενέργειας, ιδιαίτερα μέσω της άμεσης επίδρασης στις τιμές του Φυσικού Αερίου.

Το θέμα απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αναμοχλεύει την πολιτική συζήτηση, καθορίζει το κλίμα των αγορών και βέβαια προκαλεί αγωνία σε κάθε επιχείρηση καικάθε νοικοκυριό αν θα καταφέρει να διαχειριστεί την διακύμανση των τιμών και να ανταπεξέλθει. Στη Ελλάδα το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμη πιο έντονο καθώς βλέπουμε τις εγχώριες τιμές ενέργειας -ήδη πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία- να βρίσκονται ανάμεσα στις υψηλότερες της Ευρώπης, με δεδομένες τις εισοδηματικές διαφορές, τις στρεβλώσεις της εγχώριας αγοράς και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Με αφορμή και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την διαχείριση του Φυσικού Αερίου και τις τιμές της Ενέργειας, το ΙΝΣΟΣΙΑΛ διοργανώνει συζήτηση-ανάλυση των συμπερασμάτων καθώς και των επιπτώσεων στην Ελλάδα και διεθνώς με θέμα:

«Από το Φυσικό Αέριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας»

Διαδικτυακή Συζήτηση (Facebook – live : Σελίδα «Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία – InSocial»)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ώρα 18:30

Συζητούν:

Παντελής Κάπρος
Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας ΕΜΠ, πρ. Πρόεδρος ΡΑΕ

Χάρης Δούκας
Αν. Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ,
Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Συντονίζει – Παρεμβαίνει:

Νίκος Χριστοδουλάκης
Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης ΟΠΑ,πρ. Υπουργός,
Επικεφαλής ΙΝΣΟΣΙΑΛ