Πόλωση και επανεμφάνιση του άθλιου διλήμματος “Ή εμείς ή αυτοί”. Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Για ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το αίτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης αποτελεί αυτονόητη αρχή. Σε όλη την Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συγκροτούν την εναλλακτική απάντηση στις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Στην χώρα μας η ΝΔ-παρά τις φιλελεύθερες διακηρύξεις της – έχει στον πυρήνα των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών την κοινωνική μεροληψία υπέρ των οικονομικά ισχυρών τάξεων. Τα επιδόματα αποτελούν στοιχειώδη βαλβίδα εκτόνωσης στην λαϊκή δυσαρέσκεια χωρίς να αντιμετωπίζουν σοβαρά την ραγδαία αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η προοδευτική γραμμή για αναδιανομή εισοδήματος συνιστά αναγκαιότητα και αίτημα των καιρών. Είναι κεντρικό προγραμματικό διακύβευμα.

Κατά συνέπεια η ήττα της κυβερνητικής πολιτικής είναι επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μέσα από την δική του αυτόνομη πορεία και ισχυρή αυτοτελή καταγραφή στις επερχόμενες εκλογές. Η προσπάθεια να ταυτιστεί κάθε αντιπολιτευτική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άρνηση του κοινοβουλευτικού πλουραλισμού και απαράδεκτο δίλημμα καθεστωτικής εξουσίας. Η ΝΔ με τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς επιδιώκει την πόλωση και την επανεμφάνιση του άθλιου διλήμματος “Ή εμείς Ή αυτοί” πού γνωρίσαμε στο παρελθόν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή η επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου επιχειρεί να συσκοτίσει τις πραγματικές και χρήσιμες προγραμματικές αντιπαραθέσεις με τον “μπαμπούλα” του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είμαστε μικρά παιδιά που μας φοβίζουν για να πιούμε το μουρουνέλαιο. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ακόμα και για τα παιδιά.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που ανοίγει στο πλαίσιο διαλόγου για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική διακυβέρνηση. Παρεμβάσεις έχουν οι Κ. Σκανδαλίδης, Θ. Μαργαρίτης, Μ. Καρχιμάκης, Α. Λοβέρδος, Σ. Ξυνίδης καθώς και οι Κ. Ζαχαριάδης, Π. Κουρουμπλής.