Πράγματι: «… Μια Χώρα Παραδόξως Νεωτερική…». Του ΚΩΣΤΑ ΧΛΩΜΟΥΔΗ

Μεγάλη δόση κριτικής, από ετερόκλητες πλευρές (φιλο ευρωπαϊκές, αρνητικά ευρωσκεπτικιστικές κλπ) έχει ασκηθεί στην Ε.Ε. για τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την διαχείρισή του.

Υποστηρίξαμε τότε, όπως και τώρα, ότι από μόνη της η συμβολή της Ε.Ε. για την παρασκευή των εμβολίων, σε τόσο σύντομο διάστημα, αποτελούσε την συμμετοχή της (της Ευρώπης) στη επίτευξη ενός “θαύματος” του ανθρώπου και της επιστήμης.

Συνακόλουθα ο κοινός και ενιαίος τρόπος προμήθειας και διανομής των εμβολίων, ισότιμα, στα κράτη μέλη της Ε.Ε. αποτελεί και αυτό μια νέα κατάκτηση και παρακαταθήκη της Ε.Ε. σε μια ενάρετο πορεία προς της ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της, προοπτική σημαντική και ελπιδοφόρα για τις μικρές και μεσαίες χώρες της.

Αυτό όμως που συνέβη τούτες τις μέρες, με το εμβόλια της Astra Zeneca, ήταν προς την αντίπαλη πλευρά αυτής της προοπτικής.

Η ελληνική κυβέρνηση, οι πολίτες της χώρας και το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος με εμφαντικό τρόπο επέμειναν στην Ευρωπαϊκή προοπτική και διαχείριση του εμβολιαστικού ζητήματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να ΜΗΝ διακοπούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της A.Z.

Η Ελλάδα, ευτυχώς, δεν ακολούθησε την ανευθυνότητα άλλων χωρών και κυρίως της Γερμανίας που, εκτός από το εμβόλιο της Α.Ζ., υπονόμευσε και την ενότητα δράσης της Ε.Ε., για την οποία και πολλοί/ες είμαστε υπερήφανοι/ες.

Η χώρα μας η κυβέρνησή της και το πολιτικό της σύστημα σχεδόν στο σύνολό του, στάθηκε υπεύθυνα χωρίς να επηρεαστεί από μια εθνοκεντρική ανοησία συγκεκριμένων χωρών. Η στάση αυτή θα επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις…

Μια στάση που δεν εναντιώθηκε σε κανέναν. Κράτος, επιχειρήσεις, σχολές σκέψης, πολίτες κλπ.

Με την επιλογή μας ως χώρα δεν μειώσαμε κανένα. Δεν θέσαμε σε κίνδυνο ανθρώπους. Δεν ενδυναμώσαμε θεωρίες συνομωσίας και προκαταλήψεις.

Σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, δεν παρασύρθηκαν.

Χθες, ημέρα Τρίτη, η ημέρα που εύλογα κυριαρχούσε η ανασφάλεια λόγω της διακοπής του εμβολιαστικού προγράμματος από πολλές χώρες της Ε.Ε., μόλις ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων βγήκε εκτός προγραμματισμού του εμβολιασμού. Η υπέροχη μεγάλη πλειοψηφία τους εμβολιάστηκε κανονικά…

Όπως συνέβη και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη…

Αναμένουμε σήμερα ημέρα Πέμπτη να δούμε τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αν θα επιβεβαιωθεί,

εφόσον αναγνωριστεί η ορθότητα της στάσης της χώρας μας, ότι πράγματι η «… Ελλάδα: Μια Χώρα Παραδόξως Νεωτερική…».

Δημοσίευση από “metarithmisi.gr”