Πολιτικός πολιτισμός και πολιτικός αμοραλισμός. Της ΙΣΜΗΝΗΣ ΜΩΡΟΥ

Ο πολιτικός πολιτισμός συνορεύει με τον πολιτικό αμοραλισμό και την απομάκρυνση από τις δημοκρατικές αξίες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

 Περίεργες, ισοπεδωτικά μη ιδεολογικές μετακινήσεις υποψηφίων βουλευτών, σκάνδαλα, χυδαίες φρασεολογίες, αυταρχικότητα , ευτελισμός της πολιτικής ζωής είναι κάποια από τα πολλά που σωρευτικά αλλοιώνουν πια την ισορροπία της ζυγαριάς των δημοκρατικών δυνάμεων. Καιροσκοπικές μεταλλάξεις χωρίς ντροπή, ψεύδη χωρίς αιδώ οδηγούν σε θυμό, διχασμό και ως εκ τούτου λειτουργούν αντίστροφα για την επιθυμητή από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συγκυβέρνηση.

Η επίκληση αρχών για μια νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δικαιολογεί και να συγχωρεί αφ’ ενός τις παλαιές αυταπάτες και αφετέρου τα σημερινά ψευδεπίγραφα συνθήματα γιατί αποκαλύπτεται ότι δεν διστάζει να συμπεριλάβει στους κόλπους του ακόμα και καταδικασμένους ή εκπροσώπους της καραμανλικής δεξιάς και πρώην υποψήφιους των ΑΝΕΛ όπως στο ψηφοδέλτιο του Ν.Κέρκυρας διεκδικώντας τη κατάκτηση της εξουσίας.

Σε αυτή την τακτική το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να απαντήσει με δύο τρόπους:

Ο ένας είναι η καθημερινή και συνεχής αποκάλυψη του περιεχομένου της προπαγάνδας τους και ο άλλος η αναζήτηση και η δημιουργία από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συμμαχιών μέσα στην κοινωνία ,στη βάση πολιτικών ιδεών και αξιών , με γνώμονα το ήθος του και την εντιμότητα του, που αναδεικνύεται ως το μεγάλο έλλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδημοσίευση από “enimerosi.com”