Ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ. Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Είναι προφανής η επικράτηση της ΝΔ. Έχουμε συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επίσης άνοδο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Οι εκλογικές τάσεις δείχνουν ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να γίνει η εναλλακτική προοδευτική απάντηση στην Συντηρητική παράταξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σκεφτούν τώρα, πόσο βοήθησαν με τα λάθη τους στην νίκη του Μητσοτάκη. Αν βέβαια θέλουν να σκεφτούν λίγο πιο ουσιαστικά.

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ένα μεγάλο κατάλογο από λάθη. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα πιο πρόσφατα; τον Αντώναρο, την υπόθεση Κατρούγκαλου, το χάιδεμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγης, την ανοχή στον Πολάκη, την συνάντηση με τον δεσπότη Πειραιά, την αλαζονεία προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις;

Δυστυχώς η ΝΔ πηγαίνει προς στις δεύτερες εκλογές για οριστική αυτοδυναμία και θα υλοποιήσει ένα σκληρό συντηρητικό πρόγραμμα της πραγματικής ατζέντας με βάση και τις δύσκολες εξελίξεις στην οικονομία. Σε αυτή την αρνητική κατάσταση ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ είναι να εκπροσωπήσει μέσα και έξω από την Βουλή τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους μη προνομιούχους. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ οφείλει να απευθυνθεί επομένως σε όλες τις τάσεις του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, στους προοδευτικούς πολίτες που αγωνιούν για την επικράτηση της ΝΔ και να τους πείσει ότι από καλύτερες θέσεις μπορεί πια να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην χώρα. Αυτή η στρατηγική χωρίς έπαρση και χωρίς ταλαντεύσεις έχει μεγάλη σημασία. Προκύπτει άλλωστε από το μήνυμα που δίνουν οι ίδιες οι κάλπες.

Αναδημοσίευση από “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”