Οι γιάπηδες της «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ». Του ΤΑΣΟΥ ΔΑΡΣΙΝΟΥ

Οι στιχομυθίες που ακούγονται για παρέμβαση Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελέα διαφθοράς ώστε να συμμορφωθεί με τις δικές τους επιδιώξεις ξεπερνούν κάθε επιστημονική φαντασία.

Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα υπόλοιπα που συνέβησαν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ορατή διακινδύνευση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας ευλόγως θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα της αποτυχίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Εδώ δεν μιλάμε για μια κανονική πολιτική λειτουργία με διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση αλλά για μια «γιάπικη» και εν πολλοίς τυχοδιωκτική συμπεριφορά που ομνύοντας στην καθαρότητα της «αριστεράς» προσπαθούσε να ελέγξει τα πάντα στο όνομα των δικών τους επιλογών.

Είναι γεγονός πλέον ότι το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτη φορά αριστεράς» βούλιαξε μέσα στις σημερινές αποκαλύψεις και δείχνει με τον πιο εκκωφαντικό  τρόπο ότι η προσπάθεια να προσεγγίσουν την Σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται στο κενό. Όταν σε άλλα κράτη, Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα, υπουργοί και βουλευτές παραιτούνται για πολύ μικρότερα πολιτικά λάθη, εδώ συνεχίζουμε να συζητάμε για το «ηθικό» ή νόμιμο των αποκαλύψεων για αγορά δεκάδων σπιτιών προς ίδιον όφελος.

Αυτό που μένει πλέον στους γνήσιους προοδευτικούς πολίτες είναι να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που συκοφαντούν χιλιάδες αριστερούς πολίτες που πίστεψαν και αγωνίσθηκαν για ένα ανθρώπινο Σοσιαλιστικό Ευρωπαϊκό όραμα και να στρατευθούν με τις δυνάμεις που απεχθάνονται τέτοιου είδους πολιτικές.

Η σημερινή απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε δεξιές επιλογές αλλά να ενισχύσει τις πραγματικές Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις και την ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς

Δημοσίευση από “thecaller.gr”