ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στη Διάσκεψη των Προέδρων, διαβίβασε στους εκπροσώπους των κομμάτων αντίγραφα της αίτησης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και την τροποποίηση του πτωχευτικού δικαίου των φυσικών προσώπων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι η Διακομματική Επιτροπή μπορεί να συσταθεί μόνο εφόσον συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και ένα μόνο κόμμα διαφωνήσει, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής.Μετά από αυτά, τα κόμματα έρχονται προ των ευθυνών τους. Για να αποδείξουν ότι πραγματικά εννοούν όσα λένε στο δημόσιο διάλογο, τους καλούμε να κάνουν δεκτή την πρόταση της κ. Γεννηματά και να συγκροτηθεί η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Έτσι ώστε να δοθεί λύση σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειο τους.

Ο κίνδυνος με ευθύνη της  Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι  προ των πυλών.

Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις.

Να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της Α’ κατοικίας.  

Στην βελτίωση της ζωής των πολιτών κρινόμαστε όλοι.