Θ. Μαργαρίτης στο TheCaller: «Διχαστικό το δίλημμα ‘’μένουμε στο ΚΙΝΑΛ ή πάμε με το ΠΑΣΟΚ’’». (VIDEO)

Του ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

Στην εκπομπή «ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ» και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και στέλεχος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Θόδωρος Μαργαρίτης.

Αρχικά, ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση, που έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής 7ης Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας την ως την 3η συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, μετά το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος περιέγραψε τους στόχους της Πρωτοβουλίας και υπερτόνισε την ανάγκη συνεργασίας για την εκλογή αρχηγού ως το μεγάλο πολιτικό επίδικο.

Αφού σχολίασε για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής πως «άφησε αρνητική γεύση», υποστήριξε πως «όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συγκροτούν έναν ανταγωνιστικό λόγο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές».

Εν συνεχεία στάθηκε στα περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και το όνομα. Όπως είπε ο ίδιος «το ζήτημα δεν είναι το όνομα, αλλά οι πολιτικές».

«Το Συνέδριο ψήφισε πως είμαστε το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ είναι η ατμομηχανή του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης, για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια «προσβλητικό» το επιχείρημα ότι το «Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει», αντιλέγοντας ότι «εμείς παραμείναμε στο ΚΙΝΑΛ».

Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως το «δίλημμα Λοβέρδου ‘’αποφασίζουμε αν θα μείνουμε στο ΚΙΝΑΛ ή πάμε με το ΠΑΣΟΚ’’ είναι διχαστικό» και συνέχισε: «Και εγώ αν έβγαινα και μιλούσα συνεχώς για το ΠΑΣΟΚ θα ήμουν διμοφιλής…». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο ίδιος, «το συμβόλαιο του ΚΙΝΑΛ πρέπει να τηρηθεί».

Ερωτηθείς για την πορεία του ΚΙΝΑΛ μέχρι σήμερα υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Μαργαρίτης τόνισε πως «το 8,1% του ΚΙΝΑΛ το 2019 ήταν θετικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η συζήτηση το 2015 ήταν για το αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ερωτηθείς για το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Αλλαγής και το κάλεσμα Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «δεν έχω (ξανα)ακούσει τόσα λιβανιστήρια και τόσες φωτοτυπίες, είναι κωμικοτραγική η εικόνα», συμπληρώνοντας πως «λέμε ναι σε συγκλίσεις όχι σε συνεργασία».

Δημοσίευση από “the caller.gr”