Η τραγωδία και οι εκλογικές σκοπιμότητες. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Το αίμα των αθώων θυμάτων των Τεμπών, κυρίως νέων, φοιτητών και εργαζομένων δεν πρόκειται να «κρυώσει»!

Είναι τέτοιο το σοκ της κοινωνίας που δεν επιτρέπει τη λήθη. Και είναι ακριβώς το αίσθημα της αυθαιρεσίας επί των ανθρώπινων ζωών που επιβάλλει τις καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Είναι αυτή καθεαυτή η τραγωδία που θα συνεγείρει μνήμες για το τι πατρίδα φτιάξαμε, στοχεύοντας σε ονομαστικούς στόχους.

Για το τι κράτος παραδίδουμε στις επόμενες γενιές, βολεύοντας γόνους πολιτικών οικογενειών και τακτοποιώντας τους κομματικούς στρατούς των χειροκροτητών.

Για τις ανύπαρκτες υποδομές οι οποίες στάθηκαν το πρόσχημα λαφυραγώγησης των δημοσίων πόρων και δημιουργίας πιο ισχυρών «τζακιών» μέσα από τις κάθε λογής προμήθειες.

Για τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα νέα παιδιά χωρίς όραμα, ασφάλεια, εργασιακή προοπτική. Χωρίς καν δυνατότητα για ένα σπίτι με ενοίκιο. Κυριολεκτικά μια γενιά χωρίς μέλλον!

Εκ προμελέτης

Το τραγικό δυστύχημα υπήρξε η κορύφωση του σύγχρονου ελληνικού δράματος. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκ προμελέτης έγκλημα, στο βαθμό που οι «αρμόδιοι» γνώριζαν ότι δεν υφίστατο κανένας κανόνας ασφαλείας. Το προϋπάρχον σύστημα ελέγχου των συρμών είχε αφεθεί να καταρρεύσει, ενώ δεν αναπτύχτηκε το νέο, αν και κόστισε εκατομμύρια στους φορολογουμένους.

Την βαριά αυτή κατηγορία την στοιχειοθετώ λόγω της διπλής, τόσο το 2017 όσο και το 2021 (από τα δύο μεγαλύτερα -σήμερα- κόμματα), απαλλαγής της εταιρείας Σιδηροδρόμων (Hellenic Train) από την καταβολή αποζημιώσεων σε περίπτωση ατυχήματος/δυστυχήματος.

Αυτή η εγκληματική πρόβλεψη πιστοποιεί ότι γνώριζαν πως τα κοστοβόρα, για την Hellenic Train, δυστυχήματα ήταν θέμα χρόνου. Και φρόντισαν να την απαλλάξουν οικονομικών ευθυνών.

Οι εν λόγω ευθύνες αποτελούν ικανή συνθήκη για τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη στα Τέμπη είναι μια εξελικτική διαδικασία εγκατάλειψης και ανασφάλειας.

-Είχαν ήδη περιθωριοποιηθεί οι εργαζόμενοι μέσα στην οικονομική κρίση με υποβάθμιση των αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

-Εγκαταστάθηκε η κυνικότητα και η απανθρωπιά ως προς την ανθρώπινη ζωή όταν, με αφορμή την πανδημία, δηλώθηκε δια στόματος πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχει διαφορά για νοσηλεία βαριών περιστατικών είτε σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είτε σε ράντζο διαδρόμου…

Αφαίρεση ψήφου

-Έχουν εγκαταλειφτεί στην πλήρη εξαθλίωση οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών οι οποίοι βιώνουν μια πρωτοφανή κοινωνική περιθωριοποίηση. Από τους οποίους, επιπλέον, έχει αφαιρεθεί και το ελάχιστο συνταγματικό δικαίωμα να εκλέγουν τον εκπρόσωπο της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο Βορίδη δεν θα εκλέγεται πρόεδρος ο πλειοψηφών, αλλά θα ανακηρύσσεται ο προσδεμένος στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, έστω και εάν συγκεντρώνει (στο χωριό του) μόλις το 1/10 των ψήφων έναντι του αντιπάλου του…

-Σε κάθε σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού (υφαρπαγής της εξουσίας) πάντα στο σχεδιασμό τίθεται θέμα το πώς… δεν θα ψηφίσουν οι νέοι. Που, λογικό είναι, δεν συνοδοιπορούν πάντα με την (εκάστοτε) κυβέρνηση. Για παράδειγμα, εξετάζοντας να στήσουν κάλπες όταν οι νέοι θα εργάζονται στους τουριστικούς προορισμούς…

Το δυστύχημα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με κάθε παλαιά και κακοφορμισμένη κομματική πληγή που υπάρχει στο σώμα της πατρίδας.

Πριν ενάμιση χρόνο ένας ανεκδιήγητος πολιτικός αρχηγός, ο Άρμιν Λάσετ του Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χασκογελούσε μετά από μια τραγωδία με φονικές πλημμύρες. Από φαβορί για διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ και νέος καγκελάριος, πήγε στα αζήτητα της ιστορίας.

Η διδακτική αυτή ιστορία ας είναι για μας μια εικόνα από τα προσεχώς.

Είναι αλήθεια ότι με αφορμή το δυστύχημα συμπυκνώθηκε και ο πολιτικός χρόνος. Παρήλθε ο καιρός που οι πολιτικοί «παρατηρητές» (δημοσκόποι, αγκιτάτορες και ενσωματωμένοι δημοσιολογούντες) επιχειρούσαν να μας παρασύρουν με το «επιχείρημα» ότι ο Μητσοτάκης κυριαρχεί (και) ελλείψει εναλλακτικής. Πλέον η ΝΔ όχι μόνο δεν αποτελεί «σταθερά», αλλά ούτε καν μεταβατική κυβέρνηση.

Το πολιτικό εκκρεμές πέρασε απέναντι (της).

Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα πολιτικό αφήγημα.

Γιατί άλλωστε; Τι να ζητήσει από τους εκλογείς;

Να προωθήσει την ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου; Γιατί άραγε δεν ξεκίνησε από την ασφάλεια των πολιτών;

Να επιταχύνει την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης υπέρ των 4-5 οικογενειών και εις βάρος των αναγκαίων υποδομών της χώρας;

Να ζητήσει νέα αυτοδυναμία; Μα μοιάζει με κανονική απειλή για την τόπο!

Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε την ημερομηνία των εκλογών.

Ή, ακόμη χειρότερα, οι εκλογές, όπως οι ευθύνες για την φονική σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη, εντάσσονται στις εκλογικές σκοπιμότητας.

Όλα μοιάζει να υποτάσσονται στο πώς θα ξεχαστούν τα Τέμπη, πώς θα υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, με ποιο τρόπο θα κρατηθούν στην εξουσία.

Χωρίς να απαντούν στο ερώτημα: γιατί, αλήθεια, θέλετε την κυβέρνηση; Για να συνεχίσετε σαν άλλοτε;

Προφανώς και θέλουν να κρύψουν ότι την διακυβέρνηση την χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τις λάθος προτεραιότητας και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητες όσον αφορά τους πόρους και το βόλεμα των κομματικά ημετέρων.

Η ανάδυση Σολτς

Δεν μένει παρά να αντιμετωπίσουμε με τον δοκιμασμένο γερμανικό τρόπο τον δικό μας Άρμιν Λάσετ. Να συνταξιοδοτηθεί όλο το φθαρμένο υλικό και να απαιτήσουμε προτεραιότητες με πρόγραμμα, προτάσεις με κοστολογημένα μέτρα για μια βιώσιμη πατρίδα.

Στη θέση του «σίγουρου» Λάσετ οι Γερμανοί έδωσαν την ευκαιρία στον «άχρωμο» Σολτς.

Είναι καγκελάριος στη Γερμανία από το 2021 με αξιόλογες επιδόσεις…

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”