Η Τεχνητή Νοημοσύνη στους λόγους του πρωθυπουργού. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Η μεγαλύτερη πολιτική επιτυχία του κ. Μητσοτάκη είναι οι… λόγοι του.

Όχι ο Λόγος του, αλλά αυτά που (του γράφουν και) εκφωνεί.

Μιλάει «θεσμικά», αλλά παραγνωρίζει την σκληρή πραγματικότητα.

Ζητάει συγνώμη και όταν χρειάζεται, πράγμα σύνηθες σε ένα κράτος που δεν δουλεύει και δεν αποδίδει, ξαναζητάει συγνώμη για το ίδιο λόγο.

Δείτε για παράδειγμα τις καταστροφικές πυρκαγιές: Το ίδιο σκηνικό το 2021 (Εύβοια), το 2022 (Αττική) το 2023 (Ρόδος κ.ο.κ.). Με το ίδιο ρεφρέν: Δεν είχαμε νεκρούς. Νεκρούς όμως έχουμε από πτώση γέφυρας…

Εφαρμόζει μια ακραία οικονομική πολιτική σε βάρος των εισοδημάτων (έμμεσοι φόροι συν ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης), ταυτόχρονα με μια ξεδιάντροπη ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία.

Και όμως, αυτό το σκηνικό προσφέρεται συσκευασμένο σαν την αποϊδεολογικοποιημένη κανονικότητα. Ενώ έχουμε κυβέρνηση της δεξιάς.

Με πρόσχημα την «κανονικότητα» και όχημα στην «σταθερότητα» η ΝΔ δεν προβάλει απλώς σαν η μόνη υπολογίσιμη κομματική οντότητα, αλλά και σαν αναγκαία… εθνικά.

Είναι πασιφανές ότι μοντέλο είναι του Μακρόν και λογογράφος είναι το «εργαλείο» Τεχνητής Νοημοσύνης. Γι αυτό απουσιάζει παντελώς η Συναισθηματική Νοημοσύνη.

Το «εργαλείο» βρίσκει τις λέξεις-κλειδιά: «εθνικοί στόχοι», «εκσυγχρονισμός», «αυτοδύναμη Ελλάδα» και σου συνθέτει (συρράπτει) «παπάδες» για να διαβάζει κανείς από τηλεοπτικού άμβωνος.

Έτσι έχουμε:

-απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης και οικονομική μεγέθυνση, χωρίς όμως και την ενσωμάτωση και των πολιτικών «Ανθεκτικότητας», κάτι που ακόμη και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προέβλεψαν.

-απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ κ.α.), όχι και την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών.

Πασαλείμματα

-πασαλείμματα στο ΕΣΥ με επικουρικούς γιατρούς και όχι τη γενναία χρηματοδότηση της Υγείας.

-πολλαπλασιασμό των τουριστικών ροών έστω και εάν καταστρέφεται το περιβάλλον, αποκλείονται οι γηγενείς από τα νησιά μας λόγω ακρίβειας (ακτοπλοϊκά κ.λπ.), μειώνονται οι διανυκτερεύσεις λόγω απληστίας στις τιμές (δωμάτια, ξαπλώστρες, ακόμη και στην χωριάτικη…)

-απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας έστω και εάν διευρύνεται το έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών (δηλαδή φεύγει χρήμα στην αλλοδαπή και δανειζόμαστε για να διατηρήσουμε το υφιστάμενο επίπεδο κατανάλωσης, αντί να επενδύσουμε σε εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας).

-απαλλαγή των τραπεζών από τα NPEs, χωρίς να διευκρινίζεται ότι αυτό ουδόλως διευκόλυνε τους «κόκκινους» δανειολήπτες, οι οποίοι οφείλουν στο ακέραιο τα εν λόγω ποσά στους servisers, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογούμενοι έχουν χρεωθεί με εγγυήσεις άνω των 21 δισ. ευρώ.

-δημιουργία πλεονάσματος και αποπληρωμή του ΔΝΤ ή των (πρώτων) δανείων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έστω και εάν αυτά τα χρήματα προέρχονται αποκλειστικά από τους ματωμένους (οριζόντιους-ισοπεδωτικούς-κεφαλικούς) έμμεσους φόρους.

Στίγμα…

-κυρίως η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, με μόνη εγγύηση την… προσωπική συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι η αναγκαία συνθήκη για τη σταθερότητα στο Αιγαίο. Ενώ έχει χαθεί η σταθερότητα στην Α.Μεσόγειο. Όπου ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν αναφέρεται/κατονομάζεται –στο ΝΑΤΟ-παρά μόνο περιγράφεται γεωγραφικά με τις συντεταγμένες. Η Κύπρος παραμένει σαν… στίγμα. Αντί για συντεταγμένο κράτος με την αναγκαία απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής, μετατράπηκε σε κράτος… συντεταγμένων (βόρειου –εν σχέσει με τον Ισημερινό- πλάτους και ανατολικού –εν σχέσει με το Γκρίνουϊτς- μήκους…)

Ξεχνάει όμως ο κ.Μητσοτάκης ότι στην Ελλάδα, με τα τεράστια αναπτυξιακά και κοινωνικά προβλήματα, μόνο πρόσκαιρα υποχωρεί η πολιτική διαπάλη και επικρατεί η κρατικά χρηματοδοτούμενη καταναλωτική «ευδαιμονία». Γιατί τα 200άρικα υποχωρούν, οι ενισχύσεις του προϋπολογισμού (με αφορμή την πανδημία) αποσύρονται.

Όσοι λόγοι και να γραφτούν ακόμη από την Τεχνητή Νοημοσύνη, δυστυχώς θα συνεχιστούν οι φωτιές, οι πλημμύρες, η ακρίβεια.

Είναι εμφανής εν τέλει η απουσία Συναισθηματικής Νοημοσύνης! Αυτό είναι το προνομιακό πεδίο των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων: Η ισχύς της κοστολογημένης πρότασης που δουλεύει για την Κοινωνία και η δύναμη της ψυχής!

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”