Ευτυχισμένο το 1950!!! Του Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Τελικά πληρώνουμε τα λάθη μας. Είμαστε μια χώρα πού κάθε στιγμή επιστρέφει στο στερεότυπο της εμφύλιας διαμάχης. Μάτωσε…Αλλά μυαλό δεν έβαλε. Στη γενιά μας, μετά την χούντα το ζήσαμε στις μνημονιακές αντιπαραθέσεις. Πάντα με ευκολία ξαναπάμε στους διχασμούς. Αφορμές βρίσκουν αρκετοί για να επιστρέψουν στην Εχθροπάθεια. Αυτό πού το 1944 πέτυχαν δίπλα μας οι Ιταλοί με συνεννόηση εδώ δεν πέτυχε ποτέ. Με αφορμή τις εκδηλώσεις στον Γράμμο στα social media βλέπουμε κραυγές που θυμίζουν το 1946. Τρομακτικό.

Αν ο Πρωθυπουργός δεν ματαιώσει την παρουσία του υφυπουργού του στην αντικομμουνιστική εκδήλωση στον Γράμμο γίνεται και αυτός κομμάτι της μαζικής παράκρουσης. Και ο Τσίπρας από την άλλη δεν μπόρεσε να πείσει τους νεολαίους του ότι εκδρομή στον Γράμμο που είναι ένα τοπίο σφαγής είναι σοβαρό λάθος. Αν θες να επιστρέψεις “Πίσω” πήγαινε τουλάχιστον στον Γοργοπόταμο πού συμβολίζει την Αντιστασιακή Ενότητα.

Και κάτι τελευταίο. Όσοι υποστηρίζουμε την μετριοπάθεια δεν είναι κάτι σαν αδυναμία. Είναι η δύναμη απέναντι στην ρητορική της βίας και του μίσους. Η πιο μεγάλη δύναμη!