Είναι ευθύνη όλων μας να πιέσουμε για την αλήθεια. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Έχουμε τρία πραγματικά γεγονότα.

Η με κυβερνητική ευθύνη παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ένα πραγματικό γεγονός. Όσο και απαράδεκτο, εξωφρενικό και αν ακούγεται.

Ενέργεια που στρέφεται όχι μόνο κατά μιας ολόκληρης παράταξης, άλλα και εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας. Οι υποκλοπές δεν είναι κανονικότητα.

Φυσικά, κανείς δεν πιστεύει ότι δήθεν ο κ Μητσοτάκης δεν ήξερε τι συνέβαινε στην αυλή του.

Δεύτερο πραγματικό γεγονός, άλλες ανάλογες παρακολουθήσεις, όπως του δημοσιογράφου Κουκάκη. Ένα γεγονός, για το οποίο η κυβέρνηση σιωπά.

Η ύποπτη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator και στη χώρα μας, επίσης ένα πραγματικό γεγονός. Που παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις, η Κυβέρνηση δεν δείχνει καμία ζέση, για να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα για το ποιοι το διαθέτουν

και γιατί κανείς δεν τους ελέγχει. Οι υποψίες για ¨αξιοποίηση¨ των δυνατοτήτων του και από κυβερνητικούς κύκλους παραμένουν. Όπως και για την παρακολούθηση και άλλων πολιτικών και παραγόντων του δημοσίου βίου.

Είναι απόλυτα λογικό ο κάθε δημοκράτης πολίτης -όποια κομματική προτίμηση και αν έχει-να απαιτεί την αποκάλυψη της αλήθειας. Την κάθαρση και την πραγματική απόδοση των ευθυνών.
Γιατί τότε μόνο αυτές οι πρακτικές που πληγώνουν την δημοκρατία μας και υπονομεύουν τους θεσμούς της δεν θα επαναληφθούν.

Γιατί τότε μόνο το πολιτικό μας σύστημα θα μπορεί να πείσει τους υποψιασμένους πολίτες ότι σέβεται το Σύνταγμα, τους κανόνες της δημοκρατίας, διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

Δυστυχώς, αυτή η αναγκαιότητα δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τους γνωστούς πλέον -με το αζημίωτο-υποστηρικτές της σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η επιχείρηση συγκάλυψη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Φυσικάμακριά από απαντήσεις στα πραγματικά γεγονότα.
Πρώτα εκδηλώθηκε με την απαράδεκτη επίθεση κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί δήθεν δεν πήγε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης του. Από ποιους όμως, από αυτούς που μεθόδευσαν τις υποκλοπές του τηλεφώνου του;

Από αυτούς που δήλωναν ψευδώς στη Βουλή ότι δεν παρακολουθούνται πολιτικοί; Εξ άλλου οι ίδιοι απαγόρευσαν με τροπολογία να γίνεται η σχετική ενημέρωση και στους αδίκως παρακολουθούμενους.

Όταν βέβαια ο Νίκος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ τους προκάλεσε -σωστά-να δώσουν τους λόγους στη δημοσιότητα, έσπευσαν να κρυφτούν πίσω από αυτή την τροπολογία.

Στη συνέχεια ήρθε μια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κάθε άλλο παρά διασφαλίζει για το μέλλον. Παραμένει η ύποπτη τροπολογία, παραμένει η υπαγωγή της ΕΥΠ στο Μαξίμου, παραμένουν οι αοριστίες για την έγκριση παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Δεν έχει καμία διάθεση ο κ Μητσοτάκης να αποστεί από τον ασφυκτικό και αδιαφανή έλεγχο της ΕΥΠ.

Τώρα εξελίσσεται η επιχείρηση συμψηφισμού εν όψει της Εξεταστικής.

Ναι μας λέει η ΝΔ παρακολουθούσαμε εμείς, αλλά και οι άλλοι. Με αναφορές όχι μόνο στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε αυτήν του Α. Σαμαρά. .Καθόλου τυχαίο.

Η εξεταστική επιβάλλεται όμως να προχωρήσει και αν έχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ας τις φέρουν να εξετασθούν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν έχει τίποτε να κρύψει ή να φοβηθεί.

Η ίδια καθυστέρηση αφορά και την Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, όπου θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Εκεί όπου τα ψέματα δεν μπορεί να συνεχιστούν.

Η Κυβέρνηση προτιμά την επικοινωνιακή παράσταση των παράλληλων μονολόγων των αρχηγών, με πόλωση και διχαστικό πιγκ-πογκ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πικρό ποτήρι δεν θα το αποφύγει. Όσο και αν σέρνονται φήμες για αλλαγή ακόμη και δικών της βουλευτών, προφανώς από πιο «συνεννοήσιμους».

Παράλληλα με την συγκάλυψη επιχειρείται και η αλλαγή της ατζέντας

Καθημερινά διοχετεύονται στον φιλοκυβερνητικό τύπο διαρροές περί νέων επιδομάτων και παροχών. Που ας σημειωθεί ότι και αυτές θα προέρχονται από τα 5 δις,. παραπάνω που πληρώσαμε -σε ΦΠΑ- ως πολίτες, λόγω των αυξημένων τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα, αλλά θα συνεχίσουν να δίνονται με ατελέσφορο τρόπο. Με τα κάθε μορφής passκαι επιδόματα, όταν σε όλη την Ευρώπη μειώνουν τους φόρους στην ενέργεια.

Τέλος έχουμε και την επίκληση της ανησυχίας για την πορεία της χώρας και τις επιπτώσεις των υποκλοπών στην διακυβέρνηση της. Που μερικοί επιχειρούν -καθόλου τυχαία- να την συνδέσουν με την επικίνδυνη λογική του °εντάξει παρακολουθούσαν, αλλά πάμε παρακάτω.

Ναι μας ενδιαφέρει όλους το μέλλον της χώρας και το ποιοι μετά τις εκλογές θα το διαχειριστούν.

Όμως η πορεία προς το μέλλον προϋποθέτει την κάθαρση στο κακό παρελθόν, όχι το κουκούλωμα του. Σε αυτό επιβάλλεται να συμφωνήσουν όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Είναι μια στάση ευθύνης, που διαπερνά κόμματα, που δεν αποδέχεται συμβιβασμούς και σκοπιμότητες.

Όμως δεν μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον, ο αντικειμενικά κύριος υπεύθυνος για το μεγάλο πλήγμα στην λειτουργία της δημοκρατίας που δημιούργησαν οι υποκλοπές. Δηλαδή ο κ Μητσοτάκης.

Είναι η ώρα να δείξει ο λαός μας την έξοδο σε εκείνους που κατέφυγαν σε αυτές τις πρακτικές.

Όπως και δεν μπορεί να επαναληφθούν οι πρακτικές που ζήσαμε με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις λογικές του ελέγχου των ΜΜΕ και την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης.

Είναι η ώρα για μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ.

Με μπροστά αυτή τη δύναμη που διαχρονικά στήριξε τους θεσμούς, που ενίσχυσε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, που προώθησε την διαφάνεια σε όλους τους τομείς της πολιτικής ζωής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ώστε η χώρα και η κοινωνία μας να βαδίσουν με σιγουριά, με ψηλά το κεφάλι σε ένα καλύτερο.

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”