ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

“Ξεκινάμε, όπως είχαμε ήδη εξαγγείλει, τον ουσιαστικό διάλογο με τα μέλη μας και τη βάση του κόμματος, ενόψει της Ιδεολογικής και Πολιτικής μας Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαρτίου.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής έχουν τη δυνατότητα μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://dialogos.kinimaallagis.gr να βρουν τα πρώτα σχέδια εισηγήσεων και να γράψουν την άποψη τους για κάθε μία από τις 6 θεματικές ενότητες της Συνδιάσκεψης:

 1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας
 2. Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (Η Ένωση πρέπει να αλλάξει)
 3. Ψηφιακή Οικονομία και Βιομηχανική Αλλαγή. Επενδύσεις, Έρευνα και Εκπαίδευση
 4. Το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα
 5. Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα- Πολιτικός φιλελευθερισμός και Κοινωνικό κράτος
 6. Η Απάντηση στην Κλιματική Κρίση: Μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – στοίχημα ζωής. Με δίκαιη μετάβαση από τους λιγνίτες στη νέα εποχή

Παρατίθενται ακολούθως τα 6 σχέδια εισηγήσεων των αντίστοιχων ομάδων εργασίας για τις θεματικές ενότητες της Συνδιάσκεψης.

Κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας για να δημιουργήσουμε κόμμα θεσμό, κόμμα ανοιχτό στα μέλη μας, κόμμα χρήσιμο στην κοινωνία. Ξεκινάμε τη δική μας αντεπίθεση, με τα μέλη μας στην πρώτη γραμμή για τη συνδιαμόρφωση της ιδεολογικής και πολιτικής μας ταυτότητας. Για να κάνουμε πράξη την πολιτική από κάτω προς τα πάνω.”

Δείτε εδώ τις 6 θεματικές ενότητες

 1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – Ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας
 2. Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία με ένα νέα κοινωνικό συμβόλαιο
 3. Ψηφιακή οικονομία & βιομηχανική αλλαγή – Επενδύσεις, Έρευνα & Εκπαίδευση
 4. Το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα
 5. Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα – Πολιτικός φιλελευθερισμός & Κοινωνικό κράτος
 6. Η Απάντηση στην κλιματική κρίση