ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες για αστυνομική βία που ακολούθησαν την πορεία της Παρασκευής 6ης Δεκεμβρίου. Ανακοίνωσε παράλληλα πως τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου θα καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Η δήλωση του κ. Καμίνη:

“Τα στιγμιότυπα ακραίας και αδικαιολόγητης άσκησης βίας, οι καταγγελίες για αυθαίρετες προσαγωγές και οι εικόνες εξευτελισμού της προσωπικότητας συλληφθέντων από δυνάμεις των ΜΑΤ χτες το βράδυ στα Εξάρχεια προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί οποιοσδήποτε πολίτης εύλογα θα αναρωτιέται ποιες ακριβώς οδηγίες έχουν λάβει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δεύτερον, γιατί έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από τεκμήρια (φωτογραφίες και βίντεο) που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Τεκμήρια που αφήνουν να πλανάται η υποψία ότι σε τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας επικρατούν σήμερα τάσεις ρεβανσισμού.

Τα ερωτήματα αυτά θα θέσω στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε επίκαιρη ερώτηση που πρόκειται να καταθέσω τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή. Εικόνες όπως αυτές που είδαμε είναι βαθύτατα προσβλητικές, τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και γενικότερα για μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία όπως είναι η Ελλάδα.

Η παραπομπή των καταγγελιών στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, είναι το αυτονόητο πρώτο βήμα. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά αυτά με πλήρη διαφάνεια και απόλυτη ειλικρίνεια.”