Δείτε εδώ ζωντανά τη διαδικτυακή εκδήλωση για την Κοινωνική Οικονομία από την Ανανεωτική Αριστερά και τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. (LIVE)

Η “Ανανεωτική Αριστερά” και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 18:00  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Το πρόταγμα της Κοινωνικής Οικονομίας για μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους και τον πλανήτη”. 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

  • Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής
  • Θεόδωρος Μαργαρίτης, Γραμματέας Ανανεωτικής Αριστεράς
  • Μιχάλης Χάλαρης, Γραμματέας Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
  • Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
  • Ιωάννης Λαγός Πρόεδρος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φορέων ΚΑλΟ*. 

Εισαγωγικές τοποθετήσεις: 

  • Γιώργος Σιακαντάρης, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εκτελεστική Γραμματεία Ανανεωτικής Αριστεράς “Κοινωνική Οικονομία & Σοσιαλδημοκρατία”.
  • Σύρος Κοσκοβόλης, Εμπειρογνώμονας Κοινωνικής Οικονομίας, Εκτελεστική Γραμματεία Κινήσεων Πολιτών “Η αναγκαιότητα μιας νέας στρατηγικής για την Κοινωνική Οικονομία & την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα”.

Συζητούν:  
1. Βασίλης Κωστάκης, Καθηγητής Ομότιμης (P2P) Διακυβέρνησης στο Πολυτεχνείο του Tallinn (TalTech) και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard- Μέλος του συνεταιρισμού P2P Lab και του ορεινού εργαστηρίου «Τζουμέϊκερς» στα Τζουμέρκα της Ηπείρου “Η Οικονομία των Κοινών και ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας για την καταπολέμηση των ανισοτήτων”.

2. Κώστας Παπαδάκης, Πρόεδρος AgroID Κοιν.Σ.Επ.Ένωσης Φορέων ΚΑΛΟ Κρήτης & Γενικός Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων ΠΑΣΕ ΚΑλΟ “Οδικός Χάρτης μετάβασης για το ευρωπαϊκό οικοσύστημα της Κοινωνικής Οικονομίας”.

3. Στέλιος Κατωμέρης, Διδάκτωρ Κοινωνικής Οικονομίας,
Πρόεδρος Δυναμικής Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ Αττικής “Απασχόληση, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κοινωνική Οικονομία”.

4. Σωτήρης Τσουκαρέλης, Πολιτικός επιστήμονας- Αγρότης, Πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ «Τα ψηλά βουνά» και της Ένωσης Φορέων ΚΑΛΟ Ηπείρου «Το Κοινό Καλό» Ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ανάπτυξη Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών”.

5. Ιωάννης Θεοδώρου, ΜSc (Social and Solidarity Economy), MEd (Studies in Education), Πρόεδρος Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ Στερεάς Ελλάδος “Ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας στην ανασυγκρότηση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές ή και ανθρωπογενείς καταστροφές”.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το fb και τις σελίδες
ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής
Ανανεωτική Αριστερά- Κίνημα Αλλαγής
Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και τα κανάλια στο youtube.