Δίκτυο Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής: “Tα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή!

Ανακοίνωση Δικτύου Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η θεώρηση που έχει για τους μαθητές η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Η δήλωση της για επιβολή προστίμων σε όσους μαθητές δεν μεταβαίνουν στις οικίες τους αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου σκιαγραφεί με τον πλέον σαφή τρόπο την αδυναμία της Κυβέρνησης να κατανοήσει την υφιστάμενη κατάσταση.

Περιμέναμε απαντήσεις για την προετοιμασία της Κυβέρνησης προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν λήφθηκε κάποια μέριμνα για την αντιμετώπιση της παρουσίας 25 μαθητών ανά αίθουσα, για τα κενά που έχουν διαμορφωθεί στην μαθησιακή πορεία των παιδιών, για το ψυχολογικό αποτύπωμα του πολύμηνου εγκλεισμού, για την έλλειψη κοινωνικοποίησης, για την δυνατότητας συγκέντρωσης μετά από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή και δεν ακούσαμε τίποτα. 

Η προσπάθεια της δε, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τη βραδινή της δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απόλυτη απόδειξη μη ύπαρξης σχεδίου και ανοργανωσιάς. 

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι τα κυβερνητικά στελέχη ανεξαρτήτως ερωτήματος έχουν την ίδια απάντηση: πρόστιμο και καταστολή. Η ιδιοσυγκρασία των ανήλικων μαθητών, το γεγονός ότι τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα απαιτεί να εξηγήσουμε με πειθώ γιατί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, για να προστατέψουν αυτούς και τους γύρω τους. Οι απειλές, η καλλιέργεια φόβου και η συνεχής καταπίεση της νέας γενιάς δεν πρόκειται να οδηγήσει σε συμμόρφωση αλλά σε μεγαλύτερες αντιδράσεις. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει πολιτική άμεσα.