Γ. Μπουλμπασάκος (συνέντευξη στο thecaller WEBtv) : Να κάνουμε κλίνες ΜΕΘ ακόμη και χειρουργικές κλίνες. (VIDEO)

Συνέντευξη του Γ. Μπουλμπασάκου στην Β. Κεχαγιά για την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσοκομεία.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας στο EPOLITICS και το thecaller WEBtv ανέφερε πως δεν είναι  αλήθεια αυτό που υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, ότι δηλαδή προσώρας δεν χρειάζονται κλίνες στα νοσοκομεία, λέγοντας πως «κάθε μέρα ζούμε με την αγωνία για το πώς θα αντεπεξέλθουμε με τις κλίνες».

Για παράδειγμα, ανέφερε, στον Ευαγγελισμό εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα να μετατραπούν χειρουργικές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την πανδημία, -αφού πλέον δεν γίνονται χειρουργεία- όμως για να λειτουργήσουν αυτές απαιτούνται 100 νοσηλεύτριες και 30 γιατροί.

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος  αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών και σχολίασε πως εάν το υπουργείο Υγείας  ήθελε θα μπορούσε να αποφύγει  τις χρονοβόρες καταστάσεις πχ είτε μοριοδοτώντας τις προσλήψεις είτε με τρίμηνες συμβάσεις.

Για τις επιτάξεις κατήγγειλε το γεγονός πως η πολιτεία διαπραγματεύεται με τους κλινικάρχες  είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό «είτε θέλουν είτε δεν θέλουν» και  τόνισε ότι τον ίδιο «με ντροπιάζει ως γιατρό να αρνούνται κάποιοι  να βοηθήσουν στην πανδημία ακόμη και μετά την επίταξη».

Μάλιστα απέδωσε ευθύνες και στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας  και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διότι έπρεπε να  παροτρύνουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην επίταξη. Πάντως, η πλειονότητα των γιατρών του ιδιωτικού τομέα όπως ανέφερε παρουσιάστηκε στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μπουλμπασάκος απηύθυνε έκκληση σε  όλους να κάνουν από την θέση τους ό,τι παραπάνω μπορούν με την πολιτεία να ενισχύει το ΕΣΥ και να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσίευση από “thecaller.gr”