Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΕΦΥΡΑ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ”

Συνάντηση Γ. Καμίνη με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Βικτωρίας και οι προοπτικές ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο αρμόδιος Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γραμματέας του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Χρονόπουλος.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Καμίνης πρότεινε τη δημιουργία ενός προγράμματος-“γέφυρα”, που θα απευθύνεται σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ώστε να εξομαλυνθεί η μετάβασή τους από τα κέντρα φιλοξενίας στις πόλεις. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να περιέχει μαθήματα ελληνικών, καταγραφή επαγγελματικών προσόντων και λύσεις για τη στέγαση των ανθρώπων αυτών. 

“Η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό δημιουργώντας συνθήκες εύρυθμης ένταξης, τουλάχιστον των αναγνωρισμένων προσφύγων, στην ελληνική κοινωνία, είναι ενδεικτική της επιπολαιότητας με την οποία προσεγγίζει το κομβικό αυτό ζήτημα.  Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι ένας από τους πλέον αξιόπιστους εταίρους στην αναζήτηση λύσεων για το προσφυγικό, και αναμένουμε τη βοήθειά του, όπως και συνολικά της κοινωνίας των πολιτών, στη διαμόρφωση του πολιτικού σχεδίου του Κινήματος Αλλαγής εν όψει της προγραμματικής Συνδιάσκεψης του φθινοπώρου”, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιώργος Καμίνης 

Το τι συμβαίνει στην Αθήνα το παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Είναι αδύνατον να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αποσυμφόρηση των νησιών, αν τρομοκρατείται όλη η χώρα από μία τεχνητή όσο και αχρείαστη εστία έντασης στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να καταδικάσει τις εικόνες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να πηγαίνουν χέρι χέρι με τους ναζί.” συνέχισε ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής. 

Η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων αποτελούνταν από τον κ. Γιονούς Μουχαμμαντί, Διευθυντή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Φωτεινή Καλπακιώτη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Χρήστο Λαζαρίδη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας.