ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής
«Η προστασία των υγειονομικών αποτελεί προτεραιότητα»

Η προστασία των υγειονομικών και η ιχνηλάτηση του ιού αποτελούν προτεραιότητες για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση της νόσου.

Έλλειψη μέτρων προστασίας και τα αρχικά λάθη, έφεραν τον ιό εντός των Νοσοκομείων.

Το τίμημα είναι βαρύ. Ένας εργαζόμενος σε Νοσοκομείο έχασε τη ζωή του και 35 υγειονομικοί είναι ήδη ανάμεσα στα 387 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 300 έχουν μπει σε απομόνωση.

Η διακοπή των ελέγχων και στο υγειονομικό προσωπικό, σε αντίθεση με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ είναι ολέθριο λάθος.

Τα στελέχη του ΕΣΥ, με συμπτώματα πρέπει να κάνουν τεστ αμέσως ανεξάρτητα από την καραντίνα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την άμεση τροφοδοσία με αντιδραστήρια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλασματικής εικόνας που οδηγεί σε εφησυχασμό.

Όπως επεσήμανε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μόλις προχθές 16 Μαρτίου:«You cannot fight a fire blindfolded. And we cannot stop this pandemic if we don’t know who is infected. We have a simple message for all countries: test, test, test.»

Το Κίνημα Αλλαγής εγκαίρως με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις και της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, προσπαθεί να συμβάλει ουσιαστικά. Ζητάμε από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά μέτρα. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι αυτό που μετράει είναι η πιστή εφαρμογή τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους.