Αυτόνομα Αριστερά και ψηλά το κεφάλι. Του ΘΑΝΑΣΗ ΜΥΛΙΟΡΔΟΥ

Η ύψιστη δημοκρατική στιγμή πλησιάζει. Είναι ζήτημα μηνών. Πρόκειται για ένα καθοριστικό σταυροδρόμι για την πορεία και το μέλλον των πολιτών και της χώρας. Μιας χώρας, που βουλιάζεικαι κυβερνάται με όρους επιδοματικής και επικοινωνιακής πολιτικής.

Και η χώρα σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι έχει ανάγκη, ξανά, όπως το 1981, τη μεγάλη αλλαγή, που έφερε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Έχει ανάγκη από ένα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ενωμένο και δυνατό, έτοιμο να παράξει πρόσωπα ποιητικά και ιδέες.

Ένα σύγχρονο κόμμα, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που θα έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και τους πολλούς και θα συνθέτει πολιτικές, που θα βελτιώνει τις ζωές τους.

Ένα Κίνημα Λαού, που θα αμφισβητεί ανοιχτά το σάπιο σύστημα, που «βίαια» έχει εγκαθιδρύσει η Νέα Δημοκρατία. Να καταρρίψει τη νέα Δημοκρατία, που επέβαλε η Νέα Δημοκρατία. Να δώσει ένα τέλος, στο ανελέητο και συνεχές πλήγμα των θεσμών και του Κράτους Δικαίου και να οικοδομήσει μια νέα και σύγχρονη Δημοκρατία αποδομώντας πλήρως κάθε είδους πελατειακού συστήματος και διαπλοκής.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οφείλει να μην είναι ο εξανθρωπισμένος καπιταλισμός, που αργά και σταθερά θα τρώει τα λυσσακά της κοινωνίας και στα προεόρτια των εκλογών, θα εμφανίζει ως δια μαγείας μια μικροπολιτική επιδοματική πολιτική.

Να μην είναι η βολική σοσιαλδημοκρατία, που θα μπορεί να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μια νεοφιλελεύθερη Δεξιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί. Όχι ένα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής του τρίτου δρόμου.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, που θα φτιάξει το κράτος, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη, ίση και δίκαιη για το κοινωνικό σύνολο. Που θα ξαναδημιουργήσει τη νέα Διαύγεια, το νέο Opengov, τη νέα ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα βελτιώσει τη δημόσια εκπαίδευση, το ΕΣΥ, τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να προάξει ήθος και μια ριζοσπαστική αντίληψη για την πραγματική κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ. Ο κόσμος πρέπει να ξεκινήσει, να μπορεί να ξανά ονειρεύεται, ώστε να νιώθει πιο λεύτερος. Μόνο όταν μπορείς να ονειρεύεσαι, νιώθεις πραγματικά λεύτερος.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είναι ξανά εδώ να χαράξει νέους δρόμους προόδου, ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, σύγκρουσης με τα κατεστημένα των ολιγοπωλίων και της ολιγαρχίας. Να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό, αλλά και πράσινο συμβόλαιο, που θα στοχεύει στο δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Να ηγηθεί ξανά της μεγάλης κεντρο-Αριστεράς, ώστε να οραματιστεί τις επόμενες σελίδες του. Να σηκώσει το ανάστημα του σαν παράταξη και μαζί, το ανάστημα του ελληνικού λαού.

Αποτελεί όρο επιβίωσης, αδήριτη ανάγκη, εθνική επιταγή, η οικοδόμηση μιας άλλης κανονικότητας. Ο δρόμος ανηφορικός, αυτόνομος και με κατεύθυνση, ΜΟΝΟ προς τα Αριστερά. Ψηλά το κεφάλι.

Αναδημοσίευση από “the caller”