Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής “Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει μέτρα για τα στελέχη του, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής

Την αστυνομική αυθαιρεσία στη Ν. Σμύρνη συνοδεύει η παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του νεαρού, που ξυλοκοπήθηκε αγρίως από ομάδα ένστολων.

Διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία αντί να δείξει σεβασμό και ευαισθησία στους πολίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συμμορφώνονται με τα πρωτοφανή μέτρα περιστολής των ελευθεριών τους, ακόμη κι όταν γίνονται υπερβολικά και ατελέσφορα, εκτρέπεται σε μεθόδους αστυνομοκρατίας άλλων εποχών.

Ο κ. Μητσοτάκης, που καλύπτει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προστατεύει και τους βουλευτές που ακολουθούν το δόγμα του αυταρχισμού;

Ο πρωθυπουργός οφείλει να βγάλει τη μάσκα της υποκριτικής ευαισθησίας και να πάρει μέτρα για τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και όλους όσοι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.