Άνοιξη ή βαρύς Χειμώνας; Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης  χαρακτήρισε την περίπτωση νίκης του κόμματος του στις εκλογές, ως «νέα άνοιξη».

Θεμιτό ο αρχηγός ενός κόμματος να εμφανίζεται αισιόδοξος εν όψει εκλογών, αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι το ποιους θα αφορά αυτή «η άνοιξη», αν οι πολίτες τον εμπιστευτούν και πάλι.
Γιατί με την διακυβέρνησή του έχει αποδείξει ότι δεν τον αφορούν οι ανάγκες των πολλών, ότι εστιάζει κύρια στους λίγους και ισχυρούς.
Σε αυτούς κατά κύριο λόγο κατευθύνονται τα προνομιακά δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία σημειωτέον ότι αξιολογούν οι Τράπεζες, όχι το κράτος. Όχι στην ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όχι στην καινοτομία της αγροτικής παραγωγής.

Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί αφέθηκαν ασύδοτοι να δημιουργούν τον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας, μέσα στην ενεργειακή κρίση. Ούτε κουβέντα από την ΝΔ για πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας και ελέγχους στην αγορά.

Αυτούς εξυπηρετούν οι συνεχείς νυκτερινές τροπολογίες για απευθείας αναθέσεις.

Στα μεγάλα συμφέροντα μόνο δόθηκε η δυνατότητα να επενδύουν στις ΑΠΕ, όχι στις ενεργειακές κοινότητες, την Αυτοδιοίκηση, τους αγρότες, τους οικιακούς καταναλωτές.

Οι Τράπεζες αφέθηκαν να αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων, αυξάνοντας τα επιτόκια των δανείων τους, αλλά καθηλώνοντας ταυτόχρονα αυτά των καταθέσεών τους.

Τα funds είναι ελεύθερα να εκβιάζουν και να απειλούν τους δανειολήπτες με μαζικούς πλειστηριασμούς.

Τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία, ευνοούνται από τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ που υπονομεύει ευθέως την λειτουργία του ΕΣΥ και μεταβάλει ένα δημόσιο αγαθό σε αντικείμενο ιδιωτικής αγοράς.

Πράγματι η τυχόν επανεκλογή του κ Μητσοτάκη θα είναι μια νέα άνοιξη για όλους αυτούς.

Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην κρίση-την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια- οι μεγάλοι της αγοράς αύξησαν σημαντικά τα κέρδη τους και μοιράζουν πολύ αυξημένα μερίσματα (που φορολογούνται με το μικρότερο ποσοστό φόρου στην ΕΕ μόλις 5%).

Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον για τους πολλούς, για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Γιατί για αυτούς η διακυβέρνηση της ΝΔ φέρνει «βαρύ χειμώνα».

Που ήδη τον βιώνουν.

  • Όταν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι κάτω από το 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
  • Όταν -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΓΣΒΕΕ-αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες και το 30% των νοικοκυριών με εισόδημα ως 30.000 ευρώ υπέστη μείωση εισοδήματος, ενώ μόνο για το 11% υπήρξαν αυξήσεις.
  • Όταν με τους νόμους της ΝΔ καταργούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα και κυριαρχεί η ανασφάλεια στους εργαζομένους.
  • Όταν σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, 14 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Όταν 900.000 συνταξιούχοι δεν πήραν αύξηση λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου που αγκάλιασε η ΝΔ και τώρα τους τάζουν κάποιο προσωρινό μικροεπίδομα.
  • Όταν το ιδιωτικό χρέος φθάνει στα 270 δις. ευρώ και τα κόκκινα δάνεια στο 1 εκατομμύριο και ενώ οι πολίτες αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους και η Κυβέρνηση επιμένει σε ανέξοδες και εμβαλωματικές παρεμβάσεις.
  • Όταν απειλούνται 50.000 πλειστηριασμοί κατοικιών μέσα στο 2023 από τα funds.
  • Όταν οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες δεν έχουν ουσιαστική πρόσβαση στην χρηματοδότηση για τις επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους.
  • Όταν η δημόσια παιδεία εγκαταλείπεται και δεν δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες για τα νέα παιδιά.
  • Όταν οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σπίτι και τα ενοίκια φθάνουν σε απαράδεκτα ύψη.

Τότε η απάντηση είναι μια.

Να μην επιτρέψουν οι πολίτες στον κ Μητσοτάκη να συνεχίσει ….Αρκετά πια με την βαρυχειμωνιά.

Να τον αποδοκιμάσουν στις εκλογές. Αυτόν και την πολιτική του.

Αλλά χωρίς να επιστρέψουμε στο καταδικασμένο παρελθόν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ και στα δεινά που σώρευσε στην κοινωνία μας.

Ο ερχομός της άνοιξης σημαίνει ότι θα σηκωθεί ο ήλιος.

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Με την δύναμη των πολλών.

Της πολιτικής δύναμης που υπηρέτησε και υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό. Τους πολίτες, όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Για μια Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, με κοινωνική δικαιοσύνη, με ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση για τον λαό της.

Για μια Ελλάδα χωρίς καθεστωτικές λογικές, με διαφάνεια και λογοδοσία παντού.

Αυτήν που εγγυάται το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

Αναδημοσίευση από “ieidiseis.gr”